Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvodnevna obustava

Skinuta blokada računa, večeras opet topli radijatori u Vukovaru

radijator
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
30.10.2014.
u 15:19

Lož ulje je već danas naručeno i stići će u večernjim satima. Stoga će već večeras ponovno biti uspostavljeno redovito grijanje, rekao je Ivan Kamerla.

Dva dana nakon obustave grijanja u četiri vukovarske zgrade, do koje je došlo radi blokade računa Tehnostana, problem grijanja u Vukovaru je riješen.

– Želimo ovim putem izvijestiti građane da je tvrtka PPD skinula blokadu sa računa Tehnostana te da će isporuka grijanjem ubrzo biti normalizirana. Isto tako želio bih svim jedinicama lokalne samouprave poželjeti odnose kakve grad Vukovar ima sa PPD-om, koji je privatna tvrtka i koji su pokazali osjećanje i razumijevanje prema ovome problemu. U isto vrijeme nikome ne bih poželio jedan takav maćehinski odnos kako se prema Tehnostanu i gradu Vukovaru postavila država koja istom tome Tehnostanu duguje oko osam milijuna kuna - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare.

Dodao je i da PPD, iako se radi o privatnoj tvrtki kojoj se duguju milijuni na ime isporučenoga plina, nije odredio nikakav rok za podmirenje duga koji je poslije blokade računa pao ispod pet milijuna kuna.

– Nema nikakvog roka ali isto tako nije niti sporno da se dug mora podmiriti, istakao je Penava dodajući da aktualna gradska vlast neće, kako se to ranije radilo, probleme gurati pod tepih i ostavljati po strani. Najavio je i snažnije bavljenje problemom stambene problematike kao i rješavanjem sličnih problema koji se nagomilavaju godinama. Zadovoljan načinom rješavanja problema je i direktor Tehnostana Ivan Kamerla koji je najavio korijeniti promjene u radu tvrtke.

– Lož ulje je već danas naručeno i stići će u večernjim satima. Stoga će već večeras ponovno biti uspostavljeno redovito grijanje u zgradama u kojima smo u srijedu obustavili isporuku toplinske energije, rekao je Kamerla.

>>'Bojimo se da su hladni radijatori samo početak nevolja koje će zadesiti Vukovarce'

>>U zgradama gase grijanje zbog blokade računa i jer ne mogu kupiti lož ulje

Komentara 4

SI
Sittingbull
09:39 31.10.2014.

Da je Penava sposoban i da vodi brigu o građanima Vukovara ne bi ni došlo do hladnih radijatora. Zna samo prozivati državu a neki dan je dobio 23 mil. kuna za poduzetnički inkubator po projektu kojega mu je osigurao bivšii gradonačelnik. I još nešto mu ide od ruke. Zapošljavanje kuma dogradonačelnika za direktora gradske tvrtke Komunalac (čovjek nema završen fakultet) i smanjivanje stipendija.

DE
debelizec
18:05 30.10.2014.

Vidi se da gosp. Penava radi, vidi se briga za vukovarce, al opet ima nekih ''vanzemaljaca'' koji ne žele dobro vukovarcima i žele im hladne radijatore. Dok država na čelu sa aktualnom vlasti ne uplati dug Tehnostanu, vukovarci se nažalost moraju bojati hladnih stanova.

IS
istinajejedna
15:54 30.10.2014.

Penava je ovim pokazao da ga ni kosturi iz ormara bivše vlasti ni nebriga države ne spriječavaju da se istinski bori zajedno sa građanima za bolji Vukovar.Hrabro narprijed !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije