Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarski SDP

'Bojimo se da su hladni radijatori samo početak nevolja koje će zadesiti Vukovarce'

Ivan Penava
Foto: ilustracija
30.10.2014.
u 12:04

Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček rekao je danas da se odvijaju užurbani razgovori na više razina, a sve s ciljem da se što prije normalizira grijanje u sada hladnim zgradama.

- HDZ i HSP-AS, na čelu s gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom, nisu u stanju rješavati aktualne probleme građanki i građana. Bojimo se da su hladni radijatori samo početak nevolja koje će zadesiti Vukovarke i Vukovarce, navode iz vukovarskog SDP-a komentirajući jučerašnju obustavu grijanja u nekoliko vukovarskih zgrada.

Podsjećaju da problemi u Tehnostanu nisu od jučer te da se svake godine, pred početak sezone grijanja, javlja isti problem, ali i da je prethodnik Penave na mjestu gradonačelnika uspijevao pronaći neko rješenje.

- Vrlo važno podsjetiti da je gospodin Penava, ne samo gradonačelnik, nego i jedini član skupštine Tehnostana te stoga ima ne samo moralnu, nego i zakonsku odgovornost osigurati ispravno funkcioniranje ove gradske tvrtke. Prebacivanje krivice, izvlačenje na nekog drugoga neće Vukovarkama i Vukovarcima zagrijati radijatore, već samo pokazuje nesposobnost trenutne vlasti u Vukovaru. Biti gradonačelnikom ne znači samo fotografirati se po raznima manifestacijama i odlaziti na službena putovanja.

Biti gradonačelnik znači preuzeti odgovornost za ispravno funkcioniranje grada. Ako gospodin Penava nije u stanju rješavati ovakve probleme, neka podnese ostavku i pusti nekoga sposobnijeg na ovu dužnost. Pitamo se je li njegov slogan "Bolje svima" značilo i grijanje svima?, stoji u priopćenju SDP-a.

Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček rekao je danas da se odvijaju užurbani razgovori na više razina, a sve s ciljem da se što prije normalizira grijanje u sada hladnim zgradama.

– Dajemo sve od sebe da se problem grijanja riješi što hitnije. Razgovori idu u dobrom smjeru i mislim da ćemo ubrzo riješiti problem. U svakom slučaju da kao grad nećemo dozvoliti da građani duže vrijeme ostanu bez grijanja, rekao je Pavliček podsjećajući da problem grijanja nije od jučer. Istakao je i da će gradske vlasti učiniti sve da Vukovarci budu mirni, što se tiče grijanja, tijekom zimskih mjeseci. 

>> 'Bojim se što bi se moglo dogoditi ako radijatori ostanu hladni i tijekom zime'

Komentara 4

IS
istinajejedna
16:01 30.10.2014.

Koliko je vukovarski SDP slijep u svojoj agoniji i padu,pokazuje i ovo priopćenje,jer je Penava već riješio problem grijanja bez pomoći države koja tvrtki Tehnostan duguje 8 milijuna kuna,dakle SDP ne želi platiti dug da Vukovarci imaju grijanje,a prozivaju Penavu koji riješava Sabine marifetluke i državnu nebrigu za grad heroj,a očekivat će da ih Vukovarci dočekaju za Dane sjećanja.,

SI
Sittingbull
14:05 30.10.2014.

Kako nam funkcionira grad sdpovci su u pravu. Kako je krenulo, loše nam se piše. Sve više i više postajemo grad slučaj

DE
debelizec
18:18 30.10.2014.

Čini mi se kako je gosp. Penava preuzeo vlast prije 4 mj. a sdp već sumnja u njegove kvalitete. Pa gospodo, pustite čovjeka neka radi svoj posao određeno vrijeme pa onda komentirajte. A do sada koliko pratim, čovjek je rješioio knjige za osnovnoškolce, vidim da je danas rješio i grijanje, potaknuo otvaranje obrtnika sufinanciranjem bespovratnih sredstava, itd.. A koliko se sjećam njihov bivši gradonačelnik gosp. Sabo je osuđen, pa ne znam onda tko je tu u nevolji. Pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije