Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14 POGINULIH

Sjeverna Makedonija: Ravnatelj bolnice i zamjenik ministra dali ostavke zbog požara

Foto: PIXSELL
1/2
10.09.2021.
u 20:44

U bolnici u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nisu bile hospitalizirane već članovi obitelji pacijenata

Zamjenik ministra zdravstva Sjeverne Makedonije Ilir Hasani i ravnatelj Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi podnijeli su ostavke zbog požara u covid-centru tetovske bolnice u kojem je život izgubilo 14, a teško je ozlijeđeno 12 osoba.

Hasani i Besimi objavili su da podnose ostavke na svojim Facebook profilima, navevši da je to moralni čin nakon strašne nesreće u privremenoj covid-bolnici.

"Ostavka je najmanje što mogu učiniti u ovom trenutku, da poštujem žrtve i ozlijeđene i na kraju, mišljenje o samom sebi. Ništa iznad dostojanstva", napisao je Hasani.

Ravnatelj Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi je u objašnjenju ostavke napisao da osjeća moralnu odgovornost zbog tog užasnog događaja u kojem su stradali ljudi.

"Nakon ovako tragičnog i nesretnog događaja ova odluka je neizbježna. Moja ostavka neće utješiti obitelji nastradalih, ali vjerujem da će postaviti moralnu liniju koju smo svi mi kao društvo zaboravili", napisao je Besimi.

U povodu zahtjeva u javnosti da podnese ostavku, sjevernomakedonski ministar zdravstva Venko Filipče izjavio je da će odluku o ostavci donijeti kad se završi istraga nesreće. Podsjetimo, u požaru koji je izbio u srijedu navečer nakon eksplozije u privremenoj covid-bolnici u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nisu bile hospitalizirane već članovi obitelji pacijenata.

Komentara 1

OK
Omladinac koji to nije
22:09 10.09.2021.

Mislim da se kod projektiranja nije vodilo racuna o protupozarnoj sigurnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije