Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVREDA PRIVATNOSTI

Sjeverna Koreja: Tajno snimali goste i puštali snimke uživo

kamera
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
21.03.2019.
u 12:42

U Južnoj Koreji poznati pjevač uhvaćen je u aferi da je snimao svoje seksualne partnerice čije je videosnimke onda dijelio na internetu.

Sjevernokorejska policija uhitila je dvojicu muškaraca jer su postavili skrivene kamere u motele te ondje snimali i uživo emitirali video-zapise oko 1600 gostiju.

Pritom su u tri mjeseca bavljenja ovom ilegalnom aktivnošću zaradili oko 6200 dolara. 

Protuzakonito snimanje u naglom je porastu u cijeloj zemlji zbog sve učestalije upotrebe mobilnih uređaja. Južnokorejska glazbena industrija upravo se oporavlja od nedavnog skandala čiji je glavni akter pjevač Jung Joon-young, koji je, suočen s dokazima priznao da je potajno snimao svoje seksualne partnerice, a videosnimke i fotografije dijelio je na internetu u chat-sobama.

Policija je priopćila da su četvorica muškaraca u kolovozu prošle godine tajno instalirali kamere u 42 sobe na 30 mjesta u zemlji.

Sakrili su ih u tv-prijamnike, utičnice i držače sušila za kosu, a snimke su emitirane uživo na njihovoj internetskoj stranici, objavila je policija.

Prošle je godine policiji u Južnoj Koreji prijavljeno više od 6600 slučajeva protuzakonitog tajnog snimanja, na što otpada petina svih slučajeva spolnog zlostavljanja, u odnosu na 3,6 posto tijekom 2008., podaci su državnog odvjetništva. 

Isječak iz dokumentarnog filma Bleiburg - Zločin bez kazne

Ključne riječi

Komentara 2

SA
samuraj
13:35 21.03.2019.

Koja je na kraju Koreja u pitanju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije