Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
formalnost

Sjeverna Koreja bira novi parlament, ali stvarno natjecanje nije dopušteno

Kim Jong Un
Foto: Reuters
10.03.2019.
u 09:15

Samo jedan kandidat iz vladajuće korejske Radničke stranke natječe se za svaku izbornu jedinicu, a glasači trebaju zaokružiti 'da' ili 'ne' na listiću.

Sjevernokorejci u nedjelju biraju novi parlament, drugi put za vrijeme vladavine Kim Jong Una, premda je postupak formalne naravi a nikakvo stvarno natjecanje nije dopušteno.

Samo jedan kandidat iz vladajuće korejske Radničke stranke natječe se za svaku izbornu jedinicu, a glasači trebaju zaokružiti 'da' ili 'ne' na listiću.

Zastupnici, njih 687, biraju se na petogodišnje razdoblje, a rezultati se očekuju za dva dana. 

Prema državnoj novinskoj agenciji KCNA, do podneva je glasalo 57 posto birača.

"Svi birači sudjeluju kao jedan za dobro napretka socijalističke zemlje i jačanje snage naroda s velikim ponosom i čašću", navodi agencija.

Promatrači su rekli da izbori služe kako bi se učvrstilo nacionalno jedinstvo u zemlji, koja je međunarodno izolirana i trpi sankcije UN-a zbog svojeg nuklearnog programa.

Pogledajte i video Nacistički i ustaški grafiti na spomeniku streljanim antifašistima u Šibeniku

Komentara 15

MA
Malenkost
09:37 10.03.2019.

Isti Krastavac je bio i u YU, ali eto 1. i 2. F generacija tih Komunista i sad je na vlasti u HR, kao Demokrati. I Franjo T izvire iz te Generacije i Sistema. Kavi Konvertiti.

FT
feel_the_coruption
13:07 10.03.2019.

Otprilike kako je na hdz unutarstranačkim izborima...

NE
Neo001
14:33 10.03.2019.

Nije tako davno kada smo i mi tako glasovali u demokratskom komunističkom sustavu. To ne može prežaliti komunjarska bagra kada je mogla po političkoj dužnosti skidati glave, pljačkati narod, pjevati gromoglasno jenonogom monstrumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije