Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica VNS-a

Sjednica VNS-a: I general Lucić obuhvaćen je istragama u vojsci

VNS (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
Autor
Ivanka Toma
15.07.2011.
u 15:48

VNS podupire borbu protiv korupcije i neovisno djelovanje institucija u tome te da istrage kojima su obuhvaćeni pojedinci u MORH-u i OSRH nisu narušile borbenu spremnost Oružanih snaga i da one ispunjavaju svoje zadaće

Donedavni načelnik glavnog stožera, umirovljeni general Josip Lucić obuhvaćen je istragom, a njegovo ime nalazi se na popisu dvanaestak osoba iz Oružanih snaga i Ministarstva obrane protiv kojih je Vojna sigurnosna agencija podnijela kaznene prijave. S tom informacijom bili su upoznati članovi Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) čija je sjednica održana danas. Održavanje ove sjednice predložila je premijerka Jadranke Kosor, i to nakon uhićenja generala Mladena Kruljca.

Sa sjednice VNS-a, kojoj zajednički predsjedaju premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Ivo Josipović poslano je priopćenje s osnovnom porukom podrške neovisnom djelovanju institucija koje se bave kaznenim progonom. – Aktualni slučajevi vezani za Ministarstvo obrane i Oružane snage RH potvrđuju da nema izuzetaka u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije – kaže se u priopćenju i podvlači da izvidi nisu ugrozili borbenu spremnost Oružanih snaga.

General Lucić izjavio nam je da je s njim samo jednom razgovarala vojna policija, i to još dok je bio djelatna vojna osoba, a povod je bio general Kruljac.

Jedan je od članova VNS-a za Večernji list izjavio kako je sjednica bila vrlo konstruktivna, "jedna od najboljih dosad", i da se doista razgovaralo o funkcioniranju obrambenog i sigurnosnog sustava bez političkih prijepora i podbadanja.

Komentara 30

FL
flok
13:20 16.07.2011.

mesićevi časnici će u prdekanu a i on će doduše ići na sud - naravno , u svojstvu svjedoka - kao i do sada cila zemlja nema snasge strpati u prdekanu jednog kriminalca

MA
manoxxl
16:37 15.07.2011.

Kako to zar opet ni riječi o bivšem predsjedniku države.Zatvorili smo bivšeg premijera zašto ne bi mogli i predsjednika ako je kriv, a sve ukazuje i vodi polako prema njemu.

Avatar pupoljak
pupoljak
16:43 15.07.2011.

A kaj, o ministrima ni riječi? A da, oni su zajedničarski kadar, tak\' da oni niš\' ne znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije