Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi s vremenom

Šire karlovačko područje zbog snijega ostalo bez struje

snijeg,dalekovod
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
25.01.2013.
u 12:00

Ekipe HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove na trafostanicama koje su "ispale"

Zbog mokrog snijega koji je polomio mnogo drveća došlo je do kvarova na nizu dalekovoda na južnom dijelu Karlovačke županije, zbog čega su ti prostori bez opskrbe električnom energijom. Tako je nakon problema sa obilnim snježnim padalinama, koje su bolokirale promet na većini značajnijih pravaca, te poplave koja je omemogućila promet kroz neke druge ceste, šire karlovačko područje u samo tjedan dana zadesila i treća nepogoda.

Tijekom proteklog dana zbog snijega je došlo do kvarova i ispada iz rada 10 kilovoltnog dalekovoda Generalski Stol-Bosiljevo, te prestanka rada 15 transformatoriskih stanica, te na potezu Generalski Stol-Perjasica i Tonkovići ukupno 40 trafo stanica. Na području Vojnića u ispadu su tri dalekovoda, na potezu Ogulin - Tounj izvan uporabe je cijela trasa dalekovoda, a na području Ozlja ne radi dalekovod prema Sveticama. Problema ima i u neposrednoj blizini Karlovca gdje ne rade dalekovodi Mekušje-Sajevac-Skakavac i Karlovac-Turanj. Prema informacijama iz Županijskog centra 112 ekipe HEP su na terenu i otklanjaju kvarove.

I dalje je prisutno niz problema u odvijanju cestovnog prometa. Trenutno su zbog vode na kolniku i dalje zatvorene za promet županijska cesta 3149 Gradac-Vodostaj-Donje Mekušje-Husje-Kobilić, državna cesta D-36 Karlovac- Pisarovina i obala Ivana Trnskog u Karlovcu. Tijekom noći normaliziran je promet između gradskih četvrti Logorište i Mala Švarča, te na cesti između Gornjeg Mekušja i Kamenskog. Zimski uvjeti zbog snijega i dalje su prisutni na svim državnim cestama. Ograničenja nema jedino na autocesti prema Dalmaciji.

No interventna službe i dalje rade u punom pogonu. Tako su članovi HGSS-a, stanice Ogulin, pomagali djelatnicima Hitne pomoći u izvlačenju i spašavanju bolesnih osoba do kojih se nije moglo doći zbog novog snijega i neočišćenih lokalnih cesta. Intervencije su zabilježene kod Vajin vrha u općina Josipdol i u Ključu na području općine Tounj gdje su se kroz snijeg morali probijati čak 8,5 kilometara da bi na vrijeme iznemoglu osobu predali djelatnicima Hitne pomoći.

>> Karlovac branili zečjim nasipima, dio mještana zarobljen u kućama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije