Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bjelovarski hss

Šinko: Pod cijenu prosvjeda pokušat ćemo zaštititi seljake

Konferencija Hrvatskog seljačkog saveza
Damir Špehar/PIXSELL
01.12.2011.
u 10:51

Čelnici Hrvatskog seljačkog saveza s bjelovarske konferencije progovorili o problemima koji muče poljoprivrednike

Svoj glas protiv poskupljenja plavog dizela danas su na konferenciji za novinare u Bjelovaru podigli i članovi Hrvatskog seljačkog saveza. Izražavajući nezadovoljstvo cijenom koja od jučer iznosi 6,05 kuna, Marijan Šinko, potpredsjednik saveza, podsjetio je da je deset godina unazad tom istom plavom dizelu cijena bila 2,26 kune.

– No prije tih deset godina june se isto prodavalo po cijeni od 14 do 16 kuna, bekoni od deset do 12 kuna, a odojci od 11 do 15 kuna – kazao je dodajući da se cijena stoke nije mijenjala dok se cijena plave nafte gotovo utrostručila.

Da stvar za seljake bude još gora, Šinko je kazao da se neslužbeno doznalo da Petrokemija priprema novo poskupljenje umjetnog gnojiva od 15 posto.

– Ako se još i to dogodi, mislim da selo to više neće izdržati i time će proljetna sjetva postati posve upitna – kazao je Šinko dodajući da Hrvatski seljački savez to neće dopustiti te da će pod cijenu prosvjeda pokušati zaštititi selo.

Predsjednik saveza Mijo Latin kazao je da je ovo bila teška godina za hrvatske poljoprivrednike podsjećajući da su pretrpjeli štetu od suše u ukupnom iznosu od 1,9 milijardi kuna.

– Doista je smiješan iznos od 30 milijuna kuna kojim država namjerava odštetiti seljake – kazao je dodajući da je trenutačno najugroženiji sektor mljekarstva kojem se uskoro ukida zaštitna dotacija od 42 lipe po litri te da će savez tražiti da se dotacija produži i za cijelu iduću godinu.

Komentara 2

Avatar tkozna
tkozna
08:48 11.12.2011.

Jadnici. Zakaj ne zovete Friškoga, on vam bude sve pripovedal, pak vas bude u Saboru predsavljal!!!????? HA ha ha ha ha ha ha

IF
izet fazlinović
06:25 12.12.2011.

Gospodo seljaci, već ste dosadili i bogu i narodu sa svojim žalopojkama. Nije samo vama poskupil plavi dizel. I svim ostalim poduzetnicima kojima je auto illi kamion potreban za obavljanje djelatnosti gorivo je također poskupilo, pa ne prosvjeduju. Izvolite se skinuti sa državne sise, odrastite i primite se posla. A ne samo kupovati nove traktore i kombajne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije