Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikat metalaca traži od buduće Vlade vraćanje željezare u pogon

Sindikalci traže da se željezaru u Sisku do 15. travnja sljedeće godine vrati u pogon. To je interes zaposlenih i hrvatskog gospodarstva.
09. studenoga 2011. u 12:59 4 komentara 6 prikaza
Željezara sisak (1)
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

– Očekujemo da će do 15. travnja sljedeće godine željezara u Sisku biti vraćena u pogon. To je interes ne samo zaposlenih i Siska, nego buduće Vlade i hrvatskog gospodarstva. Zbog toga će sve naše daljnje sindikalne akcije biti usmjerene prema Vladi – rekao je na konferenciji za novinare u Sisku predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata Vedran Dragičević.

Za dva tjedna, procjenjuju u sindikatu, zadovoljit će se sve preuzete narudžbe pa će proizvodnja biti obustavljena. Programom zbrinjavanja američkog CMC-a obuhvaćeno je 916 zaposlenih, koji će 15. prosinca primiti otpremninu i rješenja o raskidu ugovora o radu. Istodobno će početi odrađivati otkazni rok, koji se ovisno o stažu, kreće od jednog do četiri mjeseca.

Čelnici SMH-IS predstavili su i sindikalne zahtjeve budućoj Vladi. Uz očuvanje i razvoj industrije, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje troškova državne uprave, najavili su i referendum, kojim će tražiti dopunu stavka 3. Zakona o radu. Traže da ukupni broj zaposlenih na određeno vrijeme iznosi najviše 15 posto od ukupnog broja novozaposlenih.

Ministarstvo uprave, kojem je na čelu Ivan Malenica, pripremilo je odgovor Boži Petrovu koji potpisuje Vlada
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Državni službenici od sutra rade od kuće ili u timovima, no postoji jedna iznimka
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • letnica:

    nedajte se .... zamislite samo koliko će se željeza uvoziti..............

  • trlepastuhovic:

    Moš mislit kako će proraditi, a ovo do 15. travnja zvuči kao prvotravanjska šala!

  • banijash:

    Gradonačelnikova gospođa Pintarić tako mozda neće ostati bez posla likvidacijom Koncertnog ureda jer se vjerovatno seli se u slobodene i prostrane hale i galerije Zeljezare Sisak.. ..uzivajate uz HDZ-ovce.. -