Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD BUDUĆE VLADE

Sindikat metalaca traži od buduće Vlade vraćanje željezare u pogon

Željezara sisak (1)
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/5
09.11.2011.
u 12:59

Sindikalci traže da se željezaru u Sisku do 15. travnja sljedeće godine vrati u pogon. To je interes zaposlenih i hrvatskog gospodarstva.

– Očekujemo da će do 15. travnja sljedeće godine željezara u Sisku biti vraćena u pogon. To je interes ne samo zaposlenih i Siska, nego buduće Vlade i hrvatskog gospodarstva. Zbog toga će sve naše daljnje sindikalne akcije biti usmjerene prema Vladi – rekao je na konferenciji za novinare u Sisku predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata Vedran Dragičević.

Za dva tjedna, procjenjuju u sindikatu, zadovoljit će se sve preuzete narudžbe pa će proizvodnja biti obustavljena. Programom zbrinjavanja američkog CMC-a obuhvaćeno je 916 zaposlenih, koji će 15. prosinca primiti otpremninu i rješenja o raskidu ugovora o radu. Istodobno će početi odrađivati otkazni rok, koji se ovisno o stažu, kreće od jednog do četiri mjeseca.

Čelnici SMH-IS predstavili su i sindikalne zahtjeve budućoj Vladi. Uz očuvanje i razvoj industrije, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje troškova državne uprave, najavili su i referendum, kojim će tražiti dopunu stavka 3. Zakona o radu. Traže da ukupni broj zaposlenih na određeno vrijeme iznosi najviše 15 posto od ukupnog broja novozaposlenih.

Komentara 4

DU
Deleted user
14:01 09.11.2011.

nedajte se .... zamislite samo koliko će se željeza uvoziti..............

TR
trlepastuhovic
14:52 09.11.2011.

Moš mislit kako će proraditi, a ovo do 15. travnja zvuči kao prvotravanjska šala!

BA
banijash
15:54 09.11.2011.

Gradonačelnikova gospođa Pintarić tako mozda neće ostati bez posla likvidacijom Koncertnog ureda jer se vjerovatno seli se u slobodene i prostrane hale i galerije Zeljezare Sisak.. ..uzivajate uz HDZ-ovce.. -

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije