Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Silovana, kažnjena, trudna, razvedena, izbičevana

Šesnaestogodišnja djevojka iz Bangladeša kažnjena je 101 udarcem biča jer je nakon silovanja ostala trudna, a kažnjen je i njezin otac. Silovatelj je oslobođen.
26. siječnja 2010. u 16:17 180 komentara 12 prikaza
bičevanje

Šesnaestogodišnjakinja koju je u selu u oblasti Brahmanbaria silovao 20-godišnjak ostala je u drugom stanju. Zbog toga ju je otac brzo udao, ali je taj brak razvrgnut nakon nekoliko tjedana kad je otkrivena trudnoća.

Djevojka se toliko sramila da svojeg napadača nije ni prijavila; njemu je oprošteno jer se po šerijatskom zakoniku silovanje može dokazati samo svjedočenjem četvorice odraslih muških muslimana koji su bili očevici i nikakvi drugi dokazi se ne priznaju. Zbog izvanbračnog seksa djevojka je osuđena na 101 udarac bičem, a i njezin otac je novčano kažnjen; zapriječeno im je da će biti izopćeni u selu ako kazna ne bude plaćena.

Za bangladeške novine Daily Star djevojka je izjavila da joj je silovatelj upropastio život i da želi pravdu. Koliko je pravda moguća u šerijatskom zakonu, naročito ako ste pogrešnog spola, jasno je iz prethodno navedenoga.

Pevex
ZASUČITE RUKAVE
Proljetni mini make over: Ovog proljeća osvježite izgled svog doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu