Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se izvor zaraze

Sezonci pohrlili u Dom zdravlja na Hvaru: Povraćaju i imaju proljev. Čekaju se nalazi

dom zdravlja
Davor Puklavec/Pixsell
07.08.2019.
u 09:25

Naša kompanija zapošljava više od 500 sezonskih radnika, od kojih je većina smještena i koristi usluge prehrane u hotelu 'Bodul'. Od navedenog broja samo kod manjeg broja radnika pojavili su se zdravstveni problemi, kažu između ostalog iz  'Sunčanog Hvara.

U utorak se otokom Hvarom pronijela vijest da su se neki zaposlenici  Sunčanog Hvara d.d., a koji su smješteni u hotelima Bodul i Galeb u Križnoj luci, razboljeli.

– U utorak ujutro doista smo dobili informaciju od djelatnika hitne medicinske pomoći u Hvaru o grupiranju pacijenata sa simptomima povraćanja, proljeva i grčevima u trbuhu. Oni su se, s obzirom na produženi vikend, hitnoj medicinskoj pomoći počeli javljati u nedjelju, 4. kolovoza 2019. godine. Toj službi javilo se ukupno dvanaest osoba te još šest u utorak, u jutarnjoj smjeni liječniku primarne zdravstvene zaštite. Možemo potvrditi i to da su svi pacijenti sezonski radnici "Sunčanog Hvara" te da su smješteni u hotelima "Bodul" i "Galeb" – kazala je za Slobodnu Dalmaciju dr. Linda Mihojević, spec. epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

– Naša kompanija zapošljava više od 500 sezonskih radnika, od kojih je većina smještena i koristi usluge prehrane u hotelu "Bodul". Od navedenog broja samo kod manjeg broja radnika pojavili su se zdravstveni problemi. Također, sve osobe koje su imale navedene tegobe nisu konzumirale hranu isključivo u spomenutom hotelu. Naravno, možemo dodati i to da kontinuirano surađujemo s nadležnim zdravstvenim službama te će se tek njihovim nalazom utvrditi radi li se o virozi ili o nekom drugom uzroku – rekla je Marzia Marti iz Sunčanog Hvara.

Radnici koji su zatražili medicinsku pomoć uglavnom nisu imali temperaturu, a pacijentica koja je završila na bolničkom liječenju, kako se neslužbeno doznaje, istodobno je patila od druge bolesti, pa ju je stoga trebalo tako zbrinuti.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
09:39 07.08.2019.

Veliko čudo. Na moru generalno vrijedi da su higijenski uvjeti uvijek lošiji nego u unutrašnjosti. Uske kamene ulice, hrpa mačka, puno pasa pogotovo od progresivnih turista, i eto ti svih uvjeta za proljev i mučninu. Ništa strašno, proći će za jedan dan. Ali članak je vrijedilo napisati.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
09:41 07.08.2019.

Slučaj riješen, čuo sam da su gledali tv kada je e-coli požalila šzo nije uzela pušku u ruke i dobili napade pražnjenja crijeva. Iako je bakterija prisutna u svima nama i u domaćinstvima, imunološki sustav nikako da se prilagodi na ovu agresivnu vrstu. Prekriti goblenim televizore, a zvučnike napuniti sirom oko podneva i u 19h.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije