Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sezonci pohrlili u Dom zdravlja na Hvaru: Povraćaju i imaju proljev. Čekaju se nalazi

Naša kompanija zapošljava više od 500 sezonskih radnika, od kojih je većina smještena i koristi usluge prehrane u hotelu 'Bodul'. Od navedenog broja samo kod manjeg broja radnika pojavili su se zdravstveni problemi, kažu između ostalog iz  'Sunčanog Hvara.
07. kolovoza 2019. u 09:25 3 komentara 1326 prikaza
dom zdravlja
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

U utorak se otokom Hvarom pronijela vijest da su se neki zaposlenici  Sunčanog Hvara d.d., a koji su smješteni u hotelima Bodul i Galeb u Križnoj luci, razboljeli.

Konzum voćarnica Sve nas veže svježe Jedite više svježeg voća i povrća i obranite se od viroza!

– U utorak ujutro doista smo dobili informaciju od djelatnika hitne medicinske pomoći u Hvaru o grupiranju pacijenata sa simptomima povraćanja, proljeva i grčevima u trbuhu. Oni su se, s obzirom na produženi vikend, hitnoj medicinskoj pomoći počeli javljati u nedjelju, 4. kolovoza 2019. godine. Toj službi javilo se ukupno dvanaest osoba te još šest u utorak, u jutarnjoj smjeni liječniku primarne zdravstvene zaštite. Možemo potvrditi i to da su svi pacijenti sezonski radnici "Sunčanog Hvara" te da su smješteni u hotelima "Bodul" i "Galeb" – kazala je za Slobodnu Dalmaciju dr. Linda Mihojević, spec. epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

– Naša kompanija zapošljava više od 500 sezonskih radnika, od kojih je većina smještena i koristi usluge prehrane u hotelu "Bodul". Od navedenog broja samo kod manjeg broja radnika pojavili su se zdravstveni problemi. Također, sve osobe koje su imale navedene tegobe nisu konzumirale hranu isključivo u spomenutom hotelu. Naravno, možemo dodati i to da kontinuirano surađujemo s nadležnim zdravstvenim službama te će se tek njihovim nalazom utvrditi radi li se o virozi ili o nekom drugom uzroku – rekla je Marzia Marti iz Sunčanog Hvara.

vrućine liječnici upozoravaju Vrućina donosi i crijevne viroze – perite ruke i dobro termički obradite hranu

Radnici koji su zatražili medicinsku pomoć uglavnom nisu imali temperaturu, a pacijentica koja je završila na bolničkom liječenju, kako se neslužbeno doznaje, istodobno je patila od druge bolesti, pa ju je stoga trebalo tako zbrinuti.

U selu Mečenčani stvaraju se goleme rupe u tlu
RASCJEPI U TLU
Ne uzrokuju samo potresi rupe u tlu: Vrtače se pojavljuju širom svijeta, a razlog je zabrinjavajuć
Nikola Škorić
PROLJETNA SEZONA
U novoj epizodi Raiffeisen Future Boosta saznajte kako je Nikola Škorić osnutkom tvrtke Electrocoin započeo revoluciju u industriji plaćanja
  • hegedus:

    Veliko čudo. Na moru generalno vrijedi da su higijenski uvjeti uvijek lošiji nego u unutrašnjosti. Uske kamene ulice, hrpa mačka, puno pasa pogotovo od progresivnih turista, i eto ti svih uvjeta za proljev i mučninu. Ništa strašno, proći će za ... prikaži još! jedan dan. Ali članak je vrijedilo napisati.

  • Avatar rijetko kulturan
    rijetko kulturan:

    Slučaj riješen, čuo sam da su gledali tv kada je e-coli požalila šzo nije uzela pušku u ruke i dobili napade pražnjenja crijeva. Iako je bakterija prisutna u svima nama i u domaćinstvima, imunološki sustav nikako da se prilagodi na ... prikaži još! ovu agresivnu vrstu. Prekriti goblenim televizore, a zvučnike napuniti sirom oko podneva i u 19h.