Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Severinina sestra zbog zemljišta u ratu s Kerumom i Igorom Štimcem

zemljiste (1)
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
1/4
16.10.2010.
u 09:00

Marijana Vučković–Popović, koja živi u Beogradu, tvrdi da joj je Paško Rajčić, koji gradi sporni kompleks, prijetio smrću.

Kako se približava dovršetak gradnje velebnog City One centra na splitskom predjelu Brnik, na istoku grada, tako raste gnjev vlasnika privatnog zemljišta i parcela na toj lokaciji.

Javno se “oglasila” i Marijana Vučković-Popović, sestra poznate estradne zvijezde Severine, inače novinarka koja živi u Beogradu. Stojeći na zemljištu na Brniku, za koje tvrdi da je vlasništvo njezine obitelji, progovorila je o “šporkim” poslovima gradonačelnika Željka Keruma i njegovih suradnika.

Prema riječima Marijane Vučković-Popović, u dva su navrata vlasnici privatnih parcela pobijali lokacijsku dozvolu koju je Grad Split izdao za gradnju City One centra, ali i za pristupnu cestu koja se također, ističe, gradi na njihovu zemljištu.

Žalili su se Ministarstvu graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Papiri nestali na sudu

Pristupna cesta od Vukovarske ulice do City One centra, koji po uzoru na zagrebački, gradi poznati splitski poduzetnik Paško Rajčić, još nije završena.

– Iz gradske uprave Splita nude nam za gradnju te ceste 700 kuna po metru četvornom, što nikako nije u redu – ističe Marijana Vučković-Popović.

Dodaje kako je zemljište njihovo obiteljsko naslijeđe premda ne može dokazati vlasništvo jedan kroz jedan jer su se papiri o tome zagubili na sudu.

Marijana Vučković-Popović izjavila je kako je njezina sestra Severina u međuvremenu svoj dio zemljišta prodala Igoru Štimcu, kandidatu za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Igor Štimac joj je, kaže Marijana Vučković-Popović, nudio da mu proda svoj dio zemljišta.

Pročešljati sve službe

– Nudio mi je 150 tisuća eura za to zemljišta – kaže gospođa Vučković-Popović.

Poduzetnik Paško Rajčić, tvrdi Marijana Vučković-Popović, prijetio joj je pak smrću!

Ljutita na, kako kaže nelegalne i nepravilne poslove vezane za gradnju City One centra i pristupne ceste, Marijana Vučković-Popović poručuje da će pozvati USKOK i sve mjerodavne službe da “pročešljaju” splitske gradske službe i prekontroliraju sve papire i dokumentaciju vezanu za gradnju City One centra. Jer, prema njezinim riječima, puno je toga nepravilno.

Komentara 44

OJ
ojhaojha
14:50 16.10.2010.

nabijem ih obje

OB
-obrisani-
16:33 16.10.2010.

selju belju i dalje jasu..a on niti razumije niti njega razumiju..on je jedinstven..

OB
-obrisani-
01:52 18.10.2010.

ljepa je i ona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije