Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
markač u sisku

'Šest sam godina bio u 12 kvadrata, a sada imam cijelu Hrvatsku'

gotovina,markač,sisak (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/9
05.12.2012.
u 19:20

Generale su u svečanim odorama dočekali i oduševljeno pozdravili brojni suborci i drugi hrvatski branitelji

Treća obljetnica ponovnog osnivanja Sisačke biskupije večeras se, uz ostalo, slavi i misom koju u sisačkoj katedrali predvodi biskup mons. dr. Vlado Košić. Na iznenađenje mnogih misnom su slavlju nazočili i hrvatski generali prije dvadesetak dana oslobođeni u Haagu – Ante Gotovina i Mladen Markač.

U svečanim su ih odorama dočekali i oduševljeno pozdravili brojni suborci i drugi hrvatski branitelji.

– Pratili smo svečanost iz Sisačke biskupije, to je izgledalo vrlo lijepo i veselili smo se tome. Kao vjernici zahvalni smo našoj crkvi na potpori i zahvaljujemo Bogu na milosti – obrazložio je svoj dolazak Ante Gotovina. Na pitanje novinara kako komentira činjenicu da za više od dvije tisuće ratnih žrtava u Sisačko-moslavačkoj županiji nitko nije odgovarao, kratko je rekao: "Mi moramo vjerovati u institucije države, to je njihov posao i dajmo im potporu".

– Za vrijeme boravka u Haagu, dobivali smo potporu iz Hrvatske, BiH i drugih zemalja. Često smo bili zajedno u molitvi i to nas je održavalo, davalo nam je tračak nade da ćemo osjetiti slobodu. Još treba malo vremena da se prilagodimo. Šest sam godina bio u 12 kvadrata, a sada imam cijelu Hrvatsku – rekao je Mladen Markač potvrdivši da je bio u prvom lovu i imao dobru kob. Hrvatski generali toplo su pozdravljeni i u punoj sisačkoj katedrali.

>>Gotovini se svidio naziv 'Slom specijalnog rata protiv Hrvatske'

Komentara 10

KV
kviki111
06:05 06.12.2012.

05.12.2012. u 19:45h Don-Corleone je napisao/la: Nerazumije kako ima cijelu Hrvatsku ?? Ako se vozi autocestom mora platiti,,ako se vozi busom mora platiti,, ------------------------------------------------------------------------------------------------ Ne plaća svojim novcem! Da je ostao u legiji stranaca morao bi ubijati u prvim redovimaa po tropskim dijelovima svijeta 15 godina da bi dobio ,mirovinu oko 900 euraa kod nas je za dvije godine ispijanja kavica u pozadini dobio mirovinu oko 2.500 eura

Avatar Don-Corleone
Don-Corleone
20:06 06.12.2012.

Koliko me to znaima sto si proveo u 12 kvadrata,,kad si vec vani,,prosetaj malo hrvatskom pa da vidis da neki zive i u manjim prostorima,,i nemaju ni vode ni struje,,,,

OB
-obrisani-
19:35 05.12.2012.

Hvala vam gospodine Gotovina i Markač što ste s našom vojskom zaustvaili svakodnevno granatiranje Vinkovaca, Osijeka, Sl.Broda, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Šibenika....od strane Srbočetništva... manjina je terorizirala većinu uz pomoć cijele JNA, hvala vam što ste našoj djeci i budučimm naraštajima dali slobodu i mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije