Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazne prosvjednicima

Seljaci za nepropisno parkiranje traktora moraju platiti 600 kuna

prosvjed,seljaci,traktor,portal (1)
Goran Ferbežar/PIXSELL
25.02.2013.
u 14:35

S obzirom na to da su prosvjednici traktorima blokirali promet, protiv njih desetorice podneseni su obvezni prekršajni nalozi, a protiv organizatora prosvjeda optužni prijedlog, priopćila je policija.

Seljaci koji su traktorima blokirali promet 11. veljače na raskrižju u Ferovcu kod Kutjeva dobili su prošloga tjedna na kućne adrese od policije kaznu od 600 kuna zbog nepropisnog parkiranja.

– U ovih 15 godina koliko sudjelujem u organiziranju prosvjeda to se nikada nije dogodilo, pa ni 2010. kada smo tjedan dana neprekidno bili na cesti. Kao i svaki put do sada prosvjed i blokadu prometnice uredno smo prijavili u nadležnu policijsku postaju, u ovom slučaju pleterničku. Ovo nas je jako iznenadilo i na to gledamo kao na pokušaj da nam se onemogući da legalno i zakonski iskažemo svoje nezadovoljstvo i da nas se uplaši kako tako nešto ne bismo više radili. Ovo je sumrak demokracije jer nam se uskraćuju ustavna prava – poručio je Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije.

Dodao je da su mu najavili kako će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu za organiziranje prosvjeda. Najavio je da će sve pristigle kazne kopirati i poslati na adresu Vlade, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva unutarnjih poslova te da će se uskoro zajednički dogovoriti što će još poduzeti.

U policijskoj upravi požeško-slavonskoj kazali su nam da je prosvjed bio prijavljen uz raskrižje jer se ne može prosvjedovati na cesti te su svi čiji su traktori bili na kolniku dobili kaznu.

– S obzirom na to da su prosvjednici traktorima blokirali promet protiv njih desetorice, podneseni su obvezni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz članaka 36. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv organizatora prosvjeda slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 11. Zakona o javnom okupljanju jer je s vozačima traktora organizirao blokiranje prometovanja i time ugrozio sigurnost cestovnog prometa – piše u odgovoru Ivane Radić, glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske.

>>Seljaci u znak dobre volje odblokirali cestu na Ferovcu

Ključne riječi

Komentara 23

FU
furest
16:14 25.02.2013.

Radnici i ostali koji zive od svog rada , jel znate koliko stoji jedan od ovih traktora , od 50 do 100 tisuca , eura a imju i oni sugurno jos jedan kod kod stale . samo da znate tkoko vas blokira kad ne stignete na posao za neku crkavicu

BA
baš
16:17 25.02.2013.

Komentari su odraz Hrvatske u ukupnosti. Konfuzija. Od vrha prema dolje. Što bi se dogodilo kada bi seljaci istresli 20-ak traktora npr. rajčice ili nečega drugoga i to pred parlament? Iako, ruku na srce moramo jednom početi voditi računa što piše u zakonu. Ne može nešto pisati i nikome ništa, jer onaj koji ga je dužan provoditi je onda kriv. Zato zakoni kada se donose, svi na noge. Opet, doduše jer brzinom kojom se donose i mijenjaju nitko ne stigne niti pročitati naslova a kamoli nešto drugo. Kažem Konfuzija ili kaotičnost.

Avatar pupoljak
pupoljak
15:25 25.02.2013.

Pazi, njima se uskraćuju Ustavna prava!? A što je sa sudionicima u prometu što se njima onemogućava, Ustavom zajamčeno, pravo na neograničeno kretanje prometnicama?? Tko ste vi da nekome onemogućavate ne smetano kretanje prometnicama? Dosta je više pozivanja na nekakva svoja prava, a istovremeno kršiti tuđa!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije