Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVREMENI PREKID

Seljaci u znak dobre volje odblokirali cestu na Ferovcu

ferovac,seljaci,blokada,prosvjed,cesta,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/3
13.02.2013.
u 17:48

Prosvjednici sutra očekuju sastanak s ministrima Slavkom Linićem i Tihomirom Jakovinom

Seljaci Požeško-slavonske županije koji su blokirali cestu na Ferovcu pokraj Kutjeva danas poslijepodne privremeno su prekinuli prosvjede i blokadu cesta.

– Imamo usmeno obećanje ministra financija Slavka Linića da će nas sutra u 16 sati zajedno s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom primiti na razgovor. U znak dobre volje povukli smo traktore s ceste, sada je na njima red – istaknuo je Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije.

Dodao je da ne odustaju od svojih zahtjeva, odnosno da traže da se seljacima do kraja ovog mjeseca isplati 50 posto poticaja, a ostatak do kraja ožujka, da legalizacija objekata bude olakšana za OPG-ove i građane, da se uvrste njihovi prijedlozi u novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu te da se donese mliječni paket usklađen s normama EU.

>> "Ubrzat ćemo isplatu poticaja ako seljaci ne blokiraju ceste"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije