Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igra skrivača

Sanaderice bježe od javnosti, ne pojavljuju se na sudu ni u zatvoru

'29.07.2007.,Dubrovnik - Premijera predstave Dum Marinu u pohode.Petra Sanader Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL'
Foto: 'Grgo Jelavic/PIXSELL'
1/4
27.11.2011.
u 17:00

Supruga bivšeg premijera kloni se novinara i radi na fakultetu, Bruna, studentica medicine, na praksi je u KB-u Sestre milosrdnice, a Petra gradi glumačku karijeru u New Yorku

Prošlo je gotovo godinu dana otkako bivši premijer Ivo Sanader nije na slobodi. Suđenje zbog uzimanja provizije u slučaju Hypo banke 1995. godine, u vrijeme kada je bio zamjenik ministra vanjskih poslova Mate Granića, te zbog prepuštanja upravljačkih prava u Ini mađarskom MOL-u za mito od deset milijuna eura, na zagrebačkom Županijskom sudu, u središtu je medijske pozornosti.

Sigurno im teško pada

Ne odolijeva mu ni svjetski tisak, izvještava se o najsitnijim detaljima, a svu tu gungulu posljednjih mjeseci uspješno izbjegava njegova obitelj, supruga Mirjana i dvije kćeri studentice, Petra i Bruna, koje su godinama prije toga živjele u raskoši koju je, među ostalim, donosilo njihove prezime. Uspješan ženski dio obitelji trudi se, govore naši izvori, živjeti što mirnije i povučenije, poput prosječnih hrvatskih obitelji, gledajući svoja posla i izbjegavajući medije u što širem luku.

Nedavno je Bruna Sanader snimljena na studentskom putovanju u Grčkoj, gdje se zabavljala s prijateljima i dečkom, navodno kolegom iz Zagreba, s Medicinskog fakulteta, koji je glumio da s njom nema nikakve veze.

Studentica treće godine medicine redovito dolazi na predavanja i ispunjava svoje obveze, točnije praksu u KB-u "Sestre milosrdnice", bolnici koja je najbliža njezinoj luksuznoj kući od šesto kvadrata u elitnom dijelu Zagreba, u blizini Pantovčaka i Britanskog trga. Prema našim izvorima, kolege s godine koji su joj se umiljavali dok je bivši premijer žario i palio Hrvatskom, od uhićenja u Austriji baš se i ne trude biti u njezinoj blizini.

Uvijek trendi odjevena Bruna, u slobodno vrijeme voli zalaziti na alternativna mjesta u gradu gdje se mladi okupljaju. Naš fotoreporter snimio ju je u petak ispred njezine kuće. Bruna nikada nije previše razgovarala s medijima, a tog se pravila držala i ovaj put. Dobro raspoložena, prošetala se niz cestu s mobitelom u ruci.

Malobrojni susjedi u Kozarčevoj o Sanaderima imaju samo riječi hvale.

– One su predivne, pristojne i drage djevojke koje nikada nisu prošle cestom bez pozdrava. Ovo što se sada događa sigurno im pada vrlo teško, ali i dalje su ugodne – kaže susjeda Goga F., koja se vrlo dobro sjeća Mirjaninih roditelja, Karmele i Ivana Šarića, koji su jedno vrijeme, u "Sanaderovo doba", živjeli u vili u Kozarčevoj ulici.

– Kao stariji ljudi imaju taj starinski štih, jako su dragi bili, uvijek bi popričali s nama susjedima, raspitivali se za zdravlje. Karmela me jednom čak i poljubila na cesti da mi zahvali što je uvijek pozdravljam preko susjeda – domeće Goga, kojoj se čini da Mirjanini roditelji nisu bili sretni u Zagrebu, gotovo nikoga nisu poznavali.

Šarići, najbogatiji umirovljenici u Hrvatskoj, kako su im tepali mediji kada se doznalo da je Sanader velik dio imovine prebacio na svog punca, očito su umorni od svega što je u vezi s njihovim zetom. Splitom je procurila vijest kako je Mirjana Sanader, supruga bivšeg premijera, jednog vikenda viđena kako sama luta trgovačkim centrom Joker, inače u vlasništvu splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

No, njezina majka Karmela Šarić kaže da se Mirjana već dulje vrijeme nije pojavila u Dalmaciji.

– Mirjana već dugo nije bila u Splitu. Morate razumjeti da joj nije lako u ovim trenucima – tužno i s uzdahom kazala je Karmela Šarić, dodajući da ih Mirjana svako malo zove telefonom i raspituje se za zdravlje.

– Kako će dolaziti kad mora raditi u Zagrebu i zaraditi svoju plaću, što joj drugo preostaje? Kći joj je na studiju, a ona na svom fakultetu – kaže Mirjanina majka.

Mirjanin otac Ivan Šarić nedavno je doživio infarkt. Srce mu je, kaže supruga Karmela, sve slabije.

– Strašno se ljuti na USKOK i sve što im rade – govori Karmela koja se, dodaje, bori s teškom bolešću pa moli da je poštede.

Slično nam je poručila i Mirjana Sanader, koju smo ovaj tjedan sreli na hodniku Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta. Kazala je samo da ni ona ni njezine kćeri ne žele razgovarati s novinarima. Svi njezini kolege na odsjeku, smještenom u zgradi preko puta Filozofskog fakulteta, također odbijaju razgovarati o svojoj šefici.

Studenti arheologije kažu da Mirjana Sanader ne drži predavanja, ali znaju kada je u zgradi.

Nov život u New Yorku

– Tu je, čuo sam danas splitski naglasak. Glasna je ona! Kad je ovdje, čuje se – smije se jedna studentica. No svojim ponašanjem na fakultetu ne odaje da ima ikakve probleme, odnosno da proživljava teške dane u životu. Pričalo se da rijetko posjećuje supruga, no doznajemo da ga posjećuje jednom tjedno.

Starija kći Petra, koja je sreću prije tri godine odlučila potražiti u New Yorku, rijetko dolazi u Hrvatsku. Nedavno je kao članica kazališne trupe The Dark Lady Players West Park glumila u predstavi "Shakespeares's Gospel Parodies: A Medieval Mystery Tour" u New Yorku. S bivšim dečkom, glumcem Andrejem Dojkićem, prema njegovim riječima, uopće se ne čuje.

– Ne, zašto bih se čuo s njom, pa nismo više zajedno – rekao nam je Andrej Dojkić.

Komentara 76

OJ
ojbudisvoj
22:22 27.11.2011.

@hrjona Drago mi je da se razumijemo.

MU
mućanin1
17:31 27.11.2011.

Zaboli me ona stvar, kako je njima sada, kada je smrad od Sanader u Remetincu!!!

OB
-obrisani-
17:52 27.11.2011.

. . ..Sanader je optuženik a njegove kćeri i obitelj uzivaju u ukradenom novcu....!! . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije