Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraćaju mu putovnicu

Sanader pobjeći ne može jer mu sud uvijek može uzeti putovnicu

'22.04.2013., Zagreb - Na Zupanijskom sudu nastavljeno sudjenje za slucaj Fimi media. Branko Vukelic, Petar Selem i Davor Blazevic Tigar trebali su svjedociti na sudjenju, ali se nisu pojavili. Sudjen
'Goran Jakus/PIXSELL'
25.08.2013.
u 19:00

Jamčevina od 12,4 milijuna kuna, koja je Sanaderu određena kao mjera opreza u predmetu Fimi media, nije ukinuta

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je Ivi Sanaderu vratiti putovnicu koja mu je oduzeta kao jedna od mjera opreza u predmetu Fimi media. No u istom predmetu izrečena mu je i druga mjera opreza – jamčevina od 12,4 milijuna kuna koja mu pak nije ukinuta.

Vrhovni sud za oko tjedan dana mogao bi pravomoćno odlučiti je li odluka izvanraspravnog vijeća zakonita. Upućeni ističu da bi na Vrhovnom sudu mogla pasti jer, ako je Sanaderu ukinuta mjera opreza – oduzimanje putovnice, trebali su mu ukinuti i jamčevinu koja je kao mjera opreza donesena u istom rješenju ili preinačiti rješenje. Kako je Sanader u pritvoru zbog nepravomoćne osude na 10 godina u predmetu Ina – MOL i Hypo, čak i da ta presuda padne i Sanader izađe iz pritvora, to ne znači da bi mogao pobjeći jer sud bi mu opet mogao izreći mjeru opreza i oduzeti putovnicu. Diplomatsku, neslužbeno doznajemo, više nema. Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković na godišnjem odmoru čula je za odluku suda.

– Ako mu je putovnica vraćena, to je zakonski osnovano jer je bespredmetno zadržavati mu putovnicu dok je u pritvoru. Ako bi izašao iz pritvora, to ne isključuje mogućnost da mu sud opet izrekne mjeru opreza i oduzme putovnicu – kaže Sloković.

Na pitanje jesu li tražili i da se Sanaderu ukine jamčevina od 12,4 milijuna kn Sloković odgovara:

– Nismo jer nam to nije bio prioritet i jer takve mjere opreza obično ostaju do pravomoćnosti presude. Logika je suda da te mjere prate sudbinu glavnog predmeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije