Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasno voće

Salmonela povezana s lubenicama u Britaniji odnijela jedan život

lubenica,lubenice
Goran Jakuš/PIXSELL
02.02.2012.
u 16:36

Više od trideset ljudi zaraženo je diljem Velike Britanije, a slučajevi su zabilježeni i u Irskoj i Njemačkoj.

Od salmonele koja je izbila u Velikoj Britaniji preminuo je jedan čovjek, a više od 30 ih je zaraženo, prenosi Telegraph. Iz britanske Agencije za prehrambene standarde (FSA) poručuju kako je prerano da bi se utvrdio uzrok infekcije, ali je utvrđena moguća povezanost s lubenicama jer je u nekim slučajevima do oboljenja došlo nakon konzumiranja tog voća.

Prvi slučaj zabilježen je početkom prosinca prošle godine, a posljednji krajem istog mjeseca. Najveći broj zaraženih zabilježen je u istočnoj Engleskoj, a 70 posto zaraženih su žene. Čak 26 slučajeva dogodilo se u Engleskoj, tri u Walesu, jedan u Sjevernoj Irskoj te četiri u Škotskoj. Još pet slučajeva zabilježeno je u Irskoj, a u Njemačkoj 15.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Alfons_x
Alfons_x
16:59 02.02.2012.

Ovo mi je prvi put u životu da čujem za salmonelu u lubenici.....no kako se u rajčicu stavlja među ostalim i gen miša, tko zna kakve su ovo \"lubenice\" .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije