Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši nogometaš NK Croatije Dario Šušak

S Pink Pantherima u pljačku dijamanata

Bivšem nogometašu sudi se zbog niza razbojstva
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
10.05.2016.
u 13:44

Švicarska policija uhitila je Darija Šuška i još trojicu muškaraca u kafiću u gradu St. Gallenu, a četvrta osoba na koju se sumnja je u bijegu

Bivši nogometaš Dario Šušak (29), protiv kojeg se na zagrebačkom Županijskom sudu vodi postupak zbog niza razbojstava, već se gotovo mjesec dana nalazi u zatvoru u švicarskom gradu St. Gallenu zbog sumnje da je s članovima zloglasne međunarodne skupine pljačkaša nakita poznatih pod nazivom Pink Panther planirao razbojstvo u draguljarnici u tom gradu.

Zaposlio se na baušteli

Nekad perspektivni nogometaš NK Croatije iz Sesveta, kako neslužbeno doznajemo, prije nešto više od mjesec dana otišao je u Švicarsku gdje je našao posao kao građevinski radnik, a uhićen je svega nekoliko dana nakon što je došao iz Hrvatske. Švicarski policajci lisice na ruke stavili su mu u jednom tamošnjem kafiću gdje je Šušak sjedio s još trojicom muškaraca, navodno srpskih državljana, a policajci sumnjaju da je u planiranje pljačke bila upletena još jedna osoba koja je u bijegu.

Da se Šušak nalazi u zatvoru, potvrdio nam je i zagrebački odvjetnik Milko Križanović koji ga zastupa u postupku na zagrebačkom Županijskom sudu.

– Posjetio sam ga u zatvoru i on niječe bilo kakvo sudjelovanje u razbojstvu, a niječe i da je sudjelovao u pripremama za razbojstvo. Tvrdi kako se slučajno našao s tim osobama za stolom te da ih ne poznaje dobro – kaže odvjetnik Križanović. Švicarski istražitelji tek su otvorili istragu nad skupinom razbojnika iz grupe Pink Panther, koja je na području Švicarske i drugih zemalja već izvela više spektakularnih pljački nakita, a tamošnji mediji članove bande sastavljene od osoba iz bivše Jugoslavije opisuju kao vrlo okrutne i nasilne. Što se tiče pripreme pljačke draguljarnice za koju se sumnjiči Šušak, neslužbeno doznajemo da su se u njoj nalazili izuzetno vrijedni dijamanti. Naime, članovi bande imali su dojavu da je jedna izuzetno imućna osoba u tu draguljarnicu položila dijamante i drugi nakit na čišćenje. O kojoj se točno osobi radi i kolika je vrijednost dijamanata, nismo uspjeli doznati.

Bio je pušten uz jamčevinu

Budući da je na zagrebačkom Županijskom sudu u tijeku postupak u kojem je Šušak optužen da je sa Željkom Vrbatom i Darkom Lučićem počinio pet razbojstava tijekom 2012. i 2013., među kojima je i pljačka Splitske banke u Ulici grada Vukovara iz koje je ukradeno milijun i pol kuna, sud će sada vjerojatno tražiti njegovo izručenje. U tom mu je predmetu bio određen i istražni zatvor koji je u dva navrata ukinut. Kada je prvi put pušten iz istražnog zatvora, Šušak je otišao raditi u Njemačku, no Vrhovni sud ponovno ga je vratio u Remetinec. Njegov branitelj nedavno je ponovno tražio ukidanje istražnog zatvora i pušten je uz jamčevinu od 100.000 kuna. Šušak otprije ima i jednu osuđujuću presudu zbog namještanja utakmica. U slučaju Offside dobio je osam mjeseci zatvora.

>> Lažni policajci vozaču iz BiH na autocesti ukrali više od 100.000 eura

Komentara 1

Avatar Dinamo_Zagreb
Dinamo_Zagreb
12:25 10.06.2016.

🙈

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije