Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezda u Moskvi

O Milanoviću kod Solovjova: Jako mi se svidio prijatelj iz Hrvatske... Kakva šuša!

Foto: Screenshot
1/5
31.01.2023.
u 09:37

Izjave hrvatskog predsjednika još istu večer završavaju u TV emisiji zloglasnog Putinova propagandista Vladimira Solovjova. Gostima se sviđa što Milanović govori, ali naslađuju se mišlju da će Orban Hrvatskoj oteti more i cijela konstrukcija zapada na Balkanu će se urušiti kad Rusija pobijedi u Ukrajini

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koje je jučer dao u Petrinji na temu Ukrajine, Rusije, Kosova i Srbije, odmah su se sinoć komentirale i u TV-emisiji “Večer s Vladimirom Solovjovom” na ruskoj državnoj televiziji. 

Večernji ekskluzivno prvi donosi transkript nevjerojatnog razgovora iz te emisije. Kažemo “prvi” jer prošloga tjedna, kad smo prvi otkrili da zloglasni Putinov TV-propagandist Vladimir Solovjov koristi u svojoj emisiji izjave hrvatskog predsjednika kao dokaz iskrivljenih ruskih teza o agresiji na Ukrajinu, praktički svi hrvatski portali prepisali su i naše otkriće i naš prijevod s ruskog na hrvatski, ali ne navodeći izvor gdje su i sami to prvo pročitali, pa prepisali.

Milanovića je sinoć kod Solovjova prvi spomenuo politolog Dmitrij Evstafjev, jedan od čestih gostiju te emisije.

– Jako mi se svidio prijatelj iz Hrvatske. Jako mi se svidio. Izrekao je veliku istinu. Možete loviti sitnu ribu koja se ne može suprotstaviti. Ali kad možeš dobiti po njušci: neee, to nismo potpisali. Vidite kakva je to sitna, jeftina šuša! Koja se može samo bjesomučno obrušiti na Srbiju. Raskomadati Srbiju, to je normalno. To je bilo ispravno. To je bila demokracija. Ali dobiti po njuški od Rusije? – rastumačio je Evstafjev kako je on shvatio Milanovićeve poruke.

– Znamo da će zapadu u Ukrajini biti nanesen strateški poraz. I cijela konstrukcija koju EU i SAD grade na Balkanu, uključujući kriminalni šaher-maher, urušit će se. Tamo će se pretendenti još podijeliti… – nastavio je politolog, ali uto mu se počeo ubacivati drugi gost. 

– Orban već čezne: želim more – dobacio je ekonomist Mihail Hazin.

– Da. I ono je već bilo njegovo – složio se Evstafjev. 

– Već je bilo, da, upravo u toj istoj Hrvatskoj – slatkorječivo je primijetio Hazin. 

– Da. Već je bilo njegovo – opet se složio Evstafjev.

– Sredozemno more je jako nužno – ubacio se u razgovor i treći gost.

– Sredozemno more je svima nužno! Svima redom – zaključio je Evstafjev, na što se svi grohotom nasmijaše. 

– Eto, to je ideologija čopora strvinara. To je Europa – dodao je na kraju ruski politolog u analizi jučerašnjeg Milanovićeva nastupa, koji je prenesen u raznim stranim medijima. A u ruskima, čini se, s posebnim zadovoljstvom. 

Plenković o Milanoviću: 'Iz gliba u blato, u živi pijesak, iz lošeg u gore'

Komentara 30

TE
Templo
09:50 31.01.2023.

OPOZIV u Saboru veleizdajnika Milanovica! ODMAH!! Nikad si necu oprostiti sto sam za tog rusko srpskog potrckala cak dva puta glasao.

DU
Deleted user
12:27 31.01.2023.

Moralni je imperativ nas koji smo se obranili od agresora biti na strani žrtve, koja se sada brani od iste takve agresije. Pogotovo što niti mi tada, niti Ukrajina sada ne pretendiramo na tuđi teritorij. Istovremeno, biti na strani agresora na Ukrajinu isto je što i biti na strani agresora na nas tada. Također, podržavati agresora koji aneksijom otima tuđi teritorij je otvaranje Pandorine kutije zla, a što vidimo i u istupu ruskih propagandista spram našeg mora. Koje bi vrlo rado dali Madžarskoj, u zamjenu za ovu stalnu madžarsku podršku. Gdje je u tome naš predsjednik, vidimo po reakcijama onih koji ga hvale, a dijelili bi drugima naše.

ME
Melkiorr
10:14 31.01.2023.

Istina boli: Narod ima onakve političare kakve zaslužuje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije