Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službeno će se očitovati

Na Kosovu šok nakon Milanovićevih riječi: 'To je besmislica koja se kao takva mora odbaciti'

Petrinja:  Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao na svečanom ispraćaju 3. hrvatskog kontingenta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
30.01.2023.
u 23:22

Oglasili su se veterani Oslobodilačke vojske Kosova, UÇK. U reakciji Organizacije veterana rata Oslobodilačke vojske Kosova navodi se da, povijesno gledano, to nikako ne može biti teritorij otet Srbiji jer je teritorij Kosova ranije oduzet Albaniji.

Nekoliko dana nakon uspješno održanog Gospodarskog foruma Hrvatska - Kosovo pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika Vlade Republike Kosovo Albina Kurtija na kojem su sudjelovali ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, saborski zastupnici Ante Sanader, Žarko Tušek, Ante Bačić i Ermina Lekaj Prljaskaj te veleposlanik Kosova u Hrvatskoj Martin Berishaj, više od 50 hrvatskih tvrtki, dok je s kosovske strane bilo prisutno više od 80 tvrtki, izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića "Anektirali smo Kosovo, oteto je od Srbije" jednostavno je šokiralo gotovo sve Kosovare.

Nitko nije želio komentirati tu izjavu, jer kako kažu, moraju prespavati noć da vide da li je predsjednik Milanović to stvarno izgovorio ili su to sanjali. Gotovo svi političari s kojima sam razgovarao, i opozicija i pozicija, kažu kako će se sutra službeno očitovati ali slažu se kako ovakve izjave samo tjeraju vodu na mlin politici Aleksandra Vučića koja nije manja niti krvoločnija od politike Slobodana Miloševića koji će sada uz Vladimira Putina i Milorada Dodika vidjeti Zorana Milanovića kao saveznika. Jedini koji je komentirao izjavu predsjednika Zorana Milanoviće je bivši kosovski ministar vanjskih poslova Enver Hoxhaj i potpredsjednik kosovskog parlamenta i član Demokratske stranke Kosova.

"Izjava hrvatskog predsjednika je besmislica koja se kao takva mora odbaciti jer iskrivljuje mnoge povijesne i političke istine. Ta izjava više sliči na jezik srpske Akademije ili Srpske pravoslavne crkve nego na izjavu predsjednika prijateljske zemlje Kosova poput Hrvatske. Stoga je ova izjava protivna povijesnoj realnosti na Balkanu koju naše dvije države, Hrvatska i Kosovo, predstavljaju. Dakle, dijele istu sudbinu od  raspada Jugoslavije do krvavog rata s Miloševićevom Srbijom. Kosovo je nezavisna država i prema tome to je nepovratna stvarnost koju priznaju sve demokratske države svijeta", kazao je Enver Hoxhaj za Večernji list.

Oglasili su se veterani Oslobodilačke vojske Kosova, UÇK. U reakciji Organizacije veterana rata Oslobodilačke vojske Kosova navodi se da, povijesno gledano, to nikako ne može biti teritorij otet Srbiji jer je teritorij Kosova ranije oduzet Albaniji.

“Teritorij Albanije je aneksiran i ranije, ali recimo od 1912. godine. Zbog toga Albanci nikada nisu prestali s nastojanjima da vrate teritorije koje još uvijek drže slavenski i grčki osvajači. Da nije bilo napora albanskog naroda, a posebno da nije bilo rata Oslobodilačke vojske Kosova, Hrvatske i međunarodne zajednice, Kosovo bi i dalje bilo pod Jugoslavijom”, kazao je vršitelj dužnosti predsjednika OVK Faton Klinaku.

Video: Plenković o Milanoviću: 'Iz gliba u blato, u živi pijesak, iz lošeg u gore'

Ključne riječi

Komentara 65

HR
hrvoje56
09:53 31.01.2023.

Čemu pisat komentare kad ih vi, koji vam ne pašu, brišete? To je sloboda štampe i govora na vaš način.

BA
bacenheider
08:38 31.01.2023.

Mi znadem kakvi je predsjednik koji lupeta bez uma i razuma.Mene sad vise zabrinjavaju oni koji to pdrzavaju,a nije ih mali broj.Kad je bio premijer kreditni rejting odveo u smece,a na najboljem je putu da nas kao predsjednik drzave odvede u smece jer citavi zapadni svijet nam se radi njega snadbjeva.Kako ce mu to sad gledati prijatelj Edi Rama kojeg je savjetovao zaradio miljun kuna i onda se ko direktor te savjetnicke pr firme ko direktor prijavio na minimalac.Sebe na minimalac da plati sto manje poreza,a njegova Vlada je svima povisavsla poreze i smanjivala place.

Avatar Marko_Kraljevic
Marko_Kraljevic
11:42 31.01.2023.

kako su smesni siptari, aljbanija nije ni postojala dok je bilo Kosovo, aljbaniju su tek kasnije stvorili talijani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije