Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OFENZIVA U DONJECKU

Rusija zauzela 42 sela u Donjecku. Ukrajina: 'Moguće da će ih naše snage sutra osloboditi'

Evacuees leave Mariupol
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/2
22.04.2022.
u 00:00

Zelenskij je u virtualnom obraćanju forumu Svjetske banke rekao da globalna zajednica mora odmah isključiti Rusiju iz međunarodnih financijskih institucija i pozvao sve zemlje da odmah prekinu odnose s Moskvom.

Ruske snage zauzele su u četvrtak 42 sela u istočnoj regiji Donjecku, ali bi ih Ukrajina mogla ponovno osloboditi, rekla je novinarima pomoćnica predstojnika ureda ukrajinskog predsjednika.

"Danas je 42 sela dodano na popis okupiranih. To je na štetu regije Donjecka", rekla je Olena Simonenko. "To se dogodilo danas i moguće je da će ih naše snage sutra osloboditi".

Druga visoka ukrajinska dužnosnica je rekla da se nacionalna vojska suočava s "vrlo teškom bitkom" protiv brojnijih i bolje naoružanih ruskih snaga, prenijela je agencija Interfax Ukraine.

VIDEO: Zelenski: Dva su načina za deblokadu Mariupolja, oružana pomoć ili diplomacija

Zamjenica ministra obrane Hanna Malyar je državnoj televiziji izjavila da za kupnju i podjelu oružja treba vremena i dodala da "treba biti strpljiv".

U međuvremenu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u četvrtak da Ukrajini treba 7 milijardi američkih dolara na mjesec kako bi nadoknadila gospodarske gubitke zbog rata.

Zelenskij je u virtualnom obraćanju forumu Svjetske banke rekao da globalna zajednica mora odmah isključiti Rusiju iz međunarodnih financijskih institucija i pozvao sve zemlje da odmah prekinu odnose s Moskvom.

Rekao je da je ruska blokada luka na Crnom moru blokirala ukrajinski izvoz, ugrozivši svjetsku prehrambenu sigurnost.

Predsjednik Svjetske banke David Malpass rekao je da šteta na ukrajinskim zgradama i infrastrukturi iznosi do sada gotovo 60 milijardi američkih dolara, a u to nisu uključene gospodarske štete od rata.

VIDEO: Rusi u ukrajinskom selu ostavili mine: Stanovnici se vraćaju na svoju odgovornost

Komentara 13

OP
Ovaj_put
01:00 22.04.2022.

Kladim se da če poslje oslobođenja biti masovni grobnica. Nakon dva tri ili četiri dana 🤣

DO
doktorica
09:21 22.04.2022.

sad treba stati i dogovoriti se da se spase ljudi i mat.dobra

DU
Deleted user
06:00 22.04.2022.

Ovaj Zelenski cijelo vrijeme svijetu govori što mora, a što ne smije učiniti. I kakva je to nebulozna izjava da je MOGUĆE da će sutra vratiti 42 sela? Moguće je i da će Ukrajinci sutra doći do Moskve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije