Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVCI

Ribolovci i ronioci radnom akcijom uređuju jezera Banja

banja
Miroslav Flego/VLM
30.04.2013.
u 10:09

Čistili su i pripremali natjecateljsku stazu za predstojeća natjecanja i glavnu aktivnost u organizaciji ovog kluba, Memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak "Dvanaest redarstvenika"

Članovi vinkovačkog Športskog ribolovnog društva "Jezera Banja" okupili su se i nastavili s čišćenjem i uređenjem okoliša na Banji. Čistili su i pripremali natjecateljsku stazu za predstojeća natjecanja i glavnu aktivnost u organizaciji ovog kluba, Memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak "Dvanaest redarstvenika", što će se održati u nedjelju 5. svibnja. Kako kaže Željko Mikić iz ovog kluba, u akciji su im se pridružila i osmorica ronilaca, članova Društva za podvodne aktivnosti iz Osijeka.

- Uvijek atraktivni ronioci izazivali su oduševljenje svojim radom, a najviše kod okupljene djece. Roniocima je posebne teškoće pri radu zadavala još uvijek vrlo hladna voda, posebice na većim dubinama. No, usprkos hladnoj vodi iz jezera je izvađena poprilična količina odbačenog otpada i neizbježnih automobilskih guma. Upravni odjel komunalnog gospodarstva i uređenja grada Vinkovaca je na traženje našeg društva odobrilo zatvaranje poljskog puta između ulice Dirov Brijeg kod Vinteksa i Grobljanske ulice uz južno jezero, a mi smo postavili betonske piramide kako bi se spriječio promet motornim vozilima koja uništavaju posađene sadnice drveća i obalu i tijekom sezone kupanja dižu prašinu i onečišćuju vodu - kaže Željko Mikić dodajući kako su član kluba Zlatko Džepina i ribolovni sudac Nikola Raguž održali i obuku svih zainteresiranih članova za natjecanja u lovu ribe udicom na plovak, gdje su se članovi upoznali s pravilima natjecanja i tehnikama primamljivanja i lova ribe.

Članovi "Banje" najavljuju nove akcije kako bi popularno jezero bilo spremno za sezonu kupanja koja za mnoge počinje već 1. svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije