Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice razriješila i imenovala niz ljudi. Evo tko su!

Vlada je također s danom 18. kolovoza zamjenicom ravnatelja Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje imenovala Marinu Nekić, pomoćnicom ravnatelja za tržište rada i politike zapošljavanja Ružu Hrga, a Jasminku Vukušić pomoćnicom ravnatelja za pravne poslove.
22. kolovoza 2019. u 15:36 16 komentara 13724 prikaza
Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Zbog odlaska na novu dužnost, s danom 31. kolovoza razriješen je pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, odlučila je Vlada u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice.

BANSKI DVORI Vlada prihvatila odluku o državnim jamstvima za 3. maj

Sukladno odredbama novog Zakona o sustavu državne uprave s danom 18. kolovoza razriješeni su ravnatelji državnih upravnih organizacija, koji su istodobno imenovani glavnim ravnateljima državnih upravnih organizacija.

U Državnoj geodetskoj upravi razriješen je dužnosti ravnatelja i istodobno imenovan glavnim ravnateljem Damir Šantek, u Državnom hidrometeorološkom zavodu Branka Ivančan-Picek, u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Ljiljana Kuterovac, u Državnom zavodu za mjeriteljstvo Brankica Novosel, a u Državnom zavodu za statistiku Lidija Brković.

S danom 18. kolovoza Vlada je Ivu Bulaju imenovala zamjenikom ravnatelja Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje, Šimu Šiljega pomoćnikom ravnatelja za mirovinsko osiguranje te Luku Ljubičića pomoćnikom ravnatelja za informatiku, sukladno odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika.

Vlada Mišljenje građana Veliko istraživanje nakon rekonstrukcije: Tko je još trebao napustiti Vladu

Vlada je također s danom 18. kolovoza zamjenicom ravnatelja Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje imenovala Marinu Nekić, pomoćnicom ravnatelja za tržište rada i politike zapošljavanja Ružu Hrga, a Jasminku Vukušić pomoćnicom ravnatelja za pravne poslove.

Zbog isteka mandata s danom 31. kolovoza razriješena je dosadašnja glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Tatijana Petrić koja je istodobno, s danom 1. rujna, imenovana vršiteljicom dužnosti glavnoga ravnatelja, do imenovanja glavnoga ravnatelja na temelju provedenoga javnog natječaja, a najduže do godinu dana.

Sjednica Vlade Sjednica Plenković poručio Kujundžiću i Divjak: Mi smo članovi Vlade, a ne sindikata

Državnog službenika Šimu Jerčića Vlada je, s danom 27. kolovoza kada mu istječe sadašnje ovlaštenje, ponovno ovlastila za obavljanje poslova ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, a najduže do šest mjeseci.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar kvasac60
  kvasac60:

  Treba razriješiti ovu Vladu.

 • mala_sova:

  Razriješili daljnje, a imenovali bliskije rođake, već kako to priroda nalaže.

 • josip.pivar11:

  Toliko pomoćnika a državi nikakva pomoć da 'ozdravi' od korupcije.