Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminuo 11-godišnjak

Ravnatelj Klaićeve bolnice: 'Sindrom je vrlo rijedak. Sve se tako brzo razvijalo, nije bilo pomoći'

Zagreb: Zbog rijetkih komplikacija od korone preminuo jedanaestogodišnji dječak
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
24.01.2021.
u 14:14

Dječak, koji nije od prije imao neke bolesti, podvrgnut je operativnom zahvatu tijekom kojega je došlo do zastoja srčanog rada

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić izjavio je u nedjelju kako je kod preminulog dječaka od covida-19 došlo do rijetkih i teških komplikacija.

Dječak je primljen u Klaićevu bolnicu 21. siječnja s povremenim bolovima u trbuhu, temperaturom i glavoboljom nakon čega je zbog rijetkih i teških komplikacija prebačen u infektivnu kliniku.

"Zbog sumnje na bolove u trbuhu nepoznatog uzroka primljen je na Odjel dječje kirurgije gdje se pristupilo izradi laboratorijskih i drugih dijagnostičkih nalaza. Zbog laboratorijskih znakova koji su ukazivali na oštećenja bubrega i jetre te sepsu i peritonitis, premješten je istu večer u jedinicu intenzivne skrbi", rekao je Roić.

24.01.2021., Zagreb - Klinika za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljevic u kojoj je preminuo djecak od 11 godina. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

Dječak, koji nije od prije imao neke bolesti, podvrgnut je operativnom zahvatu tijekom kojega je došlo do zastoja srčanog rada, izvršena je reanimacija i nakon stabilizacije operacija ja završena, no, dijete je u postoperativnom tijeku bilo ovisno o respiratornoj i kardiovaskularnoj potpori.

S obzirom na to da je u međuvremenu stigao i pozitivan nalaz na covid-19, stručnjaci su posumnjali na multiorgansko zatajenje, odnosno sindrom koji je jedan od imunoloških komplikacija covida-19 te je dječak idućega dana, 22. siječnja, prebačen u Kliniku za infektivne bolesti.

Roić kaže kako se u Klaićevoj dosad nisu susreli s pojavom tog sindroma, no, ističe kao su liječnici u Klinici za infektivne bolesti zabilježili na razini Hrvatske 20-ak takvih pacijenata, ali blaže kliničke slike i s dobrim ishodom.

"Sindom je vrlo rijedak, ali može biti težak i dovesti do tragičnog ishoda. Unatoč poduzetim svim mogućim mjerama i terapije i potpore, jednostavno se tako brzo razvijalo i tako je teška bila komplikacija i imunološka reakcija da nije bilo pomoći", rekao je Roić.

VIDEO Zagreb: Zbog rijetkih komplikacija od korone preminuo jedanaestogodišnji dječak

Komentara 19

LO
lori
14:52 24.01.2021.

Imao je bolove u trbuhu. Mislili su da je slijepo crijevo. Tko zna? Simptomatično je da je dijete prve simptome imalo prošlu subotu, a u bolnici je završilo tek prije 3 dana. Rekla bih da su postavili pogrešnu dijagnozu, paa kad je završio u Infektivnoj već je bilo kasno. To je moje laičko mišljenje koje ne mora biti točno. Treba se samo sjetiti majke iz Pule čije je dijete imalo iste simptome, pa kad je otišla kod liječnika samo su rekli da mu skoda temperatuu. I onda je samoinicijativno dijete odvela u Rijeku i tražila da ga testiraju na post covid sindrom. Na svu sreću liječnik ju je poslušao i dijete je izlječeno

DU
Deleted user
15:09 24.01.2021.

Samo malo da li je to dijete umrlo zbog zastoja srca tijekom operacije, ili?

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
15:29 24.01.2021.

I još jedna liječnička pogreška strpala se pod kovid smrt. Ovo nije utjeha obitelji, ali ja bih sada tužio doktore i išao do Strazbura za pravdu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije