Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatina

Radnici propale tvrtke Inpo grupa i Gaj prosvjedovali zbog spore države

radnici_slatina
Dragutin Šantoši
11.01.2010.
u 15:29

Ostali bez posla, a umjesto 40 milijuna kuna za otpremnine dobili tek pet milijuna kuna.

Dvjestotinjak bivših radnika propalog poduzeća "Inpo grupa" i "Gaj" d.o.o. prosvjedovalo je danas poslije 14 sati ispred svojega bivšeg poduzeća, koje sada nosi naziv "Gaj FM", u Slatini.

Otpušteni radnici mirno su prosvjedovali zbog sporosti pravnih institucija u naplati otpremnina i drugih naknada koje im je Trgovački sud u Bjelovaru priznao u visini od oko 70 milijuna kuna. Od tog iznosa oko 40 milijuna kuna, slijedom zakonskih propisa, trebala im je isplatiti država. Više od 600 radnika je, umjesto priznatih tražbina, do sada dobilo tek pet milijuna kuna.

Mnogi otpušteni radnici već su na Zavodu za zapošljavanje izgubili materijalna prava, a sudovi više od godinu dana ne rješavaju njihove tužbe. Otpušteni radnici u otvorenom pismu javnosti ističu da su pomoć tražili od Vlade RH i drugih institucija, te da u vrijeme dok oni nemaju kune ni za goli život državne institucije ne djeluju niti odgovaraju na njihove tužbe i pitanja.

Prosvjedni skup održan je dok je radnicima u tvrtki "Gaj FM" završavala druga smjena, ali se radnici ove tvrtke nisu odazvali prosvjedu tvrdeći kako se boje otkaza. U Županijskom povjereništvu SSSH potvrdili su da oni zastupaju 315 radnika u pravima materijalnih potraživanja te da su na strani prosvjednika. Otvoreno pismo radnici su uputili: Vladi RH, Ministarstvu financija, Fondu za razvoj i zapošljavanje, te medijima.

Ključne riječi

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
16:03 11.01.2010.

A za koga ste glasovali na zadnjim parlamentarnim izborima? .....

MU
Mućanin
18:25 11.01.2010.

Ne preostaje ništa drugo nego tužiti državu pred domaćim sudom, ako to ne daje željene rezultate ide se na višu instancu i ako treba sve dalje do Europski sud za prava. Samo tako se može naše političare natjerati da rade svoj posao ili da istraže gdje i tko nije svoj posao radio!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije