Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simbol borbe

Radnice Kamenskog obilježile treću obljetnicu štrajka glađu

radnice kamensko,portal (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
20.09.2013.
u 17:43

Čak 19 radnica devet je dana štrajkalo glađu da bi dobile zaostale plaće, a istodobno su radile za istu tvornicu. Bilo im je iznimno teško. Ali, nisu se predavale

Radnice tvornice Kamensko, njih 30, danas su uz kavu, čaj i kolače obilježile treću obljetnicu štrajka glađu kojim su se borile za svoje radno mjesto i plaću. Njihova je borba postala simbol borbe za radnička prava.

– Čovjek koji radi mora dobiti plaću i mi smo danas tu da to jasno kažemo i prisjetimo se dana kada je nama bilo najteže i damo podršku ljudima koji su u sličnim situacijama – kazala je bivša radnica Đurđa Grozaj.

Čak 19 radnica devet je dana štrajkalo glađu da bi dobile zaostale plaće, a istodobno su radile za istu tvornicu. Bilo im je iznimno teško. Ali, nisu se predavale.

– Budile smo se gladne i odlazile na posao jer smo morale. Ne želimo da se ovakvo nešto ikada ponovi i zbog toga smo danas ovdje – dodala je Đurđa Grozaj.

Jedan mali dio otpuštenih radnica uspio se zaposliti u šivaonici koju su pokrenule u gradskom prostoru na Knežiji. No, velik je broj njih i dalje bez posla. Otvoreno Kamensko poziva sve 27. rujna u Kulturno informativnom centru (KIC) gdje će predstaviti svoju prvu kolekciju odjeće na modnoj reviji.

>>Radnice Kamenskog šivat će kute, zastave i kape za škole

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije