Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Radite što vas je volja ili ne radite ništa, dobit ćete plaću!

Svatko će od 2025. godine imati priliku prijaviti se za ovaj posao na željezničkoj postaji Korsvägen, za koji nisu raspisane radne obveze, odnosno, radite što želite, čak i ako to znači da ne želite raditi ništa.
10. ožujka 2019. u 11:07 3 komentara 1481 prikaza
Par
Foto: Getty Images

Mnogima će se ovo činiti kao prilika života, raditi što sami odluče i za to biti dobro plaćeni.

Andrea Doko Jelušić i Berislav Horvat šefovi tvrtki poručili: U idućoj godini širit ćemo poslovanje i zapošljavati

Riječ je o umjetničkom projektu švedske javne agencije za umjetnost u suradnji sa Švedskom upravom za promet, a za koji je osigurano oko 650 tisuća dolara. Tim novcem su formirali Zakladu za "Vječno zapošljavanje", navodi The local. 

Svatko će od 2025. godine imati priliku prijaviti se za ovaj posao na željezničkoj postaji Korsvägen, za koji nisu raspisane radne obveze, odnosno, radite što želite, čak i ako to znači da ne želite raditi ništa. Za to ćete biti plaćeni 2023 eura mjesečno, za početak. Primanja će s vremenom rasti u skladu s rastom plaća zaposlenika u Vladi, a možete i koristiti godišnji odmor. Posao imate sve dok ne odlučite dati otkaz ili otići u mirovinu, a nakon toga bit će izabran novi radnik. Ovaj projekt, naziva "vječni posao" zamišljen je u trajanju od 120 godina, odnosno za taj su period osigurana sredstva. Istovremeno, putnici spomenute željezničke postaje moći će gledati što zaposlenik radi, ako to on tako odluči. 

Varaždin: Pogon tekstilne tvrtke Varteks Svaki četvrti radnik zaposlen na nesigurnim poslovima Ugovor na određeno ima 345.960 zaposlenih

Ideja ovog projekta je "maslo" umjetničkog dvojca Jakoba Senneya i Simona Goldina, koji često prenose ekonomiju stvarnog svijeta u čudan novi oblik umjetnosti. 

"Svatko na svijetu se može prijaviti za ovaj projekt,a početak rada bit će 2026.", istaknuli su Goldin i Senney.

"Suočeni smo s masovnom automatizacijom i umjetnom inteligencijom pa je pred nama prijetnja da ćemo svi postati produktivno suvišni. Svi ćemo, čini se, biti "zaposleni na Korsvägenu". 

Putovanje, Machu Picchu prilika života Biste li prihvatili? Traže se dvoje ljudi koji bi putovali svijetom - besplatno!

Pogledajte i video Što je vukao kamion

 

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • Menjik:

    pa to ko u hrvatskom saboru

  • Deleted user:

    To je ništa prema romskom kralju Banditosu, koji stotine podanika i jarana plaća da ne rade ništa, s tim da on daje još i besplatan stan pride... A projekt sa zadovoljstvom već desetljećima financira priglupa purgerija...

  • GorenjeHiSense:

    Nasa balkanska kraljica, mamić, todorić, hdz ....sto manje rade bolje za hrvatsku!