Naslovnica Vijesti Svijet

“Ukrajina je tragedija, a ne komedija”

Gospodarstvo, geopolitika, odnosi sa susjedima i sloboda govora najviše su zanimali ruse
20. lipnja 2019. u 21:57 19 komentara 1344 prikaza
Vladimir Putin
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/20

Ruski predsjednik Vladimir Putin jučer je održao svoj sada već tradicionalni susret s javnosti na kojemu je pred televizijskim kamerama i u izravnom prijenosu odgovarao na telefonska pitanja gledatelja. U pripremi emisije pristiglo je više od milijun pitanja, a Putin je odgovarao na odabrana, koja su, prema procjenama njegova ureda, mogla zanimati najveći broj Rusa, ali i prikazati slojevitost ruske nacionalne i međunarodne politike.

Posao Odlična prilika Plaća od 45.000 kn može biti tvoja!

Napad tijekom prijenosa

Kao i prijašnjih godina, pitanja su otvorena gospodarskim temama. Ruski nacionalni gospodarski projekti usmjereni su, ustvrdio je Putin, u modernizaciju ekonomije koja bi trebala rezultirati povećanim standardom građana.

– Cilj je stvoriti visokotehnološko društvo, poboljšati životni standard i osigurati dugoročnu stabilnost – odgovorio je na jedno od prvih pitanja ruski predsjednik, dodajući pri tome kako je inflacija u Rusiji danas manja od 5 posto. I sve to imajući na umu kako je Rusija tijekom posljednjih 5 godina izgubila oko 50 milijardi dolara zbog sankcija.

Tijekom snimanja emisije i javnog prijenosa računalni sustav preko kojega su išle komunikacije doživio je dva računalna napada iz inozemstva, no sigurnosne službe u čijoj je nadležnosti telekomunikacijski sustav predsjednika Putina uspjele su odbiti DDOS napad i zaštititi mrežu te osigurati nesmetan nastavak četverosatnog prijenosa.

Vladimir Putin | Autor : SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL

Uskoro su pitanja prešla na unutrašnjopolitičku situaciju u Rusiji, posebno osvrćući se na slobodu medija i govora. Putin je ustvrdio kako je nedavno doneseni zakon kojim se kažnjava kritiziranje državnih dužnosnika krivo protumačen u javnosti jer mu je cilj bio zaštititi državne simbole poput himne i zastave, no ljudi trebaju imati slobodu kritiziranja državnih dužnosnika.

Što se tiče odnosa sa zapadom, ruski predsjednik ne očekuje skoru promjenu stava zapada prema Moskvi, no da je on spreman na dijalog s Trumpom kada Washington procijeni da je američka administracija na to spremna. Ipak, situaciju otežava i pokretanje američke predizborne kampanje.

Vladimir Putin
1 / 6
Vladimir Putin

Nema ujedinjenja s Minskom

Za novoizabranog ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog ustvrdio je kako je on odličan komičar, no situacija u Ukrajini već dugo nije komedija, već tragedija.

Putin je najavio kako je spreman boriti se s korupcijom i kriminalom u Rusiji kako bi zemlja slijedila najbolje standarde današnjice.

Jedno od posljednjih pitanja na koje je ruski predsjednik odgovarao bila je mogućnost ujedinjenja Rusije i Bjelorusije u jednu državu. Kako je rekao, takvo rješenje sada se ne razmatra.

 

 

 

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

  • ante.oreskovic75:

    Jadan narod,imaju špijuna za vođu koji ja brzo postao milijarder!Ma ko to pita,votke ima a ostalo kao kod drugih lopova,snađi se druže!!

  • ????:

    Ovaj mulja Ruse kao i Plenki Hrvate.

  • miroslav.petkovic.7564:

    Uopce nitko nije spomenuo 1100 kuna placu haha obicne gluposti..Prenjeli pogresnu informaciju..Tu u Rusiji,je prosjecna placa oko 750eura...A u Moskvi ili Sankt Peterzburgu su evropske place. A mozda i netko ima placu dvista eura .Ja kazem samo za prosjecnu placu..Ove ... prikaži još! godine place su podignute deset posto takode i penzije.. Moga je Vecernji prinjet zahvalu naroda predsjedniku. Koji je podiga place sest puta prije dvadeset god tu su bile place sto pedeset eura..Ovdje se radi i gradi otvaraju se tvornice putevi eno preko krimskog mosta i vlakovi prolazit..