Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE O RATU

Putin smatra da može pomoći u Izraelu: 'Slika njega kao medijatora je nezamisliva'

Russian President Vladimir Putin meets with Kazakh President Kassym-Jomart Tokayev in Moscow region
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/4
12.10.2023.
u 09:08

Ruski predsjednik tvrdi da ga dobri odnosi s Izraelom i Palestinom stavljaju u povoljnu poziciju doprinošenje mirovnom procesu

O ratu koji je započeo prošlog tjedna palestinskim napadom na Izrael oglasio se ruski predsjednik Vladimir Putin, koji i dalje vodi vlastiti rat protiv Ukrajine. On smatra da bi Rusija mogla doprinijeti mirovnom procesu na Bliskom istoku.

"Pa zašto ne? Imamo vrlo stabilne poslovne odnose s Izraelom, a i s Palestinom smo u dobrim odnosima već desetljećima" komentirao je Putin.

Reporter Sky Newsa iz Jeruzalema Alistair Bunkall pojasnio je kako "Rusija i Izrael imaju bliski odnos, no jedan od razloga zašto se Izrael odbija miješati u rat u Ukrajini je njegov interes za bombardiranje iranskih ciljeva u Siriji, a taj zračni prostor kontrolira Rusija".

Bunkall dodaje kako, usprkos Putinovim komentarima, "nema ni prijedloga prekida vatre", a slika ruskog predsjednika kao medijatora je "u ovom stadiju nezamisliva" jer "Izraelci nisu raspoloženi za medijaciju" ocijenio je.

On smatra da bi SAD ili Egipat mogli pomoći s pregovorima ili organiziranjem ruta za bijeg civila, no još je rano za takve prognoze.

GALERIJA Izrael izveo napad na Gazu

Russian President Vladimir Putin meets with Kazakh President Kassym-Jomart Tokayev in Moscow region
1/15

 

Komentara 10

Avatar kastanjer2
kastanjer2
16:54 13.10.2023.

Ruski volonter na telegram kanalu hitno treba pomoć u kupnji vreća za leševe za vojnike koji trenutno napadaju na Avdiivku. Također im je potrebna hrana, ali to mora doći samo u zatvorenim pakiranjima, jer "ne znate hoće li joj netko nešto dodati". Ajmoooo ruSSki trolovi hitno šaljite crne vreće u ruSSiju.

KR
Krug
23:01 12.10.2023.

Rusi napreduju sjeverno od Adiivke. U smjeru sela Bredychi su do pruge, a u smjeru grada su osvojili strateško brdo u industrijskoj zoni, preko puta tvornice Coke and Chemicals. Na ruskim Telegram kanalima se mogu vidjeti Ukrajinci kako bježe.

DZ
Dzasmin
13:56 12.10.2023.

Jaka mirotvorca! Fuj!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije