Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO NE PRIZNAJE ODGOVORNOST

Putin razgovarao s Erdoganom o rušenju brane: 'To je barbarski čin uništenja hidroelektrane'

Russian President Vladimir Putin meets with Governor of the Magadan Region Sergey Nosov in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
VL
Autor
hina
07.06.2023.
u 17:23

Brana je pukla rano u utorak, oslobodivši bujice vode koje su poplavile velike dijelove ukrajinske južne regije Herson

Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je u srijedu rušenje brane Kahovke u južnoj Ukrajini kao "barbarski čin" Kijeva, tijekom telefonskog razgovora s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. "Barbarski čin s ciljem uništenja hidroelektrane Kakhovke u regiji Herson doveo je do ekološke i humanitarne katastrofe velikih razmjera", rekao je Putin, prema priopćenju Kremlja.

Tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev rekao je u srijedu da Sjedinjene Države, Britanija i njihovi saveznici u NATO-u moraju "snositi odgovornost" za uništenje brane Kahovke, izvijestila je novinska agencija TASS. Rekao je da zemlje "koordiniraju aktivnosti Ukrajine" i stoga su "dale suglasnost za bombardiranje".

Brana je pukla rano u utorak, oslobodivši bujice vode koje su poplavile velike dijelove ukrajinske južne regije Herson. I Ukrajina i Rusija optužuju jedna drugu da su je uništile.

VEZANI ČLANCI:

 

Komentara 23

LE
LeonardoGoldman
18:24 07.06.2023.

Nas ministar, ekspert za poplave, zna da je brana pukla zbog globalnog zatopljenja.

OL
olujasviholuja
18:33 07.06.2023.

Zašto mu tepate "predsjednik", već napišite zločinac

Avatar Moloh
Moloh
17:32 07.06.2023.

A tko bi očekivao priznanje podmuklog patuljka, dokazanog lažova i ratnog zločinca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije