Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAJANJE?

Putin predložio spajanje Gazproma i ukrajinskog Naftogaza

putin
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
30.04.2010.
u 19:03

Ruski Gazprom, daleko najvećeg proizvođača i izvoznika plina u svijetu, kontrolira ruska država koja je u lipnju 2005. povećala svoj udio u tvrtki na 50,002 posto

Ruski premijer Vladimir Putin predložio je u petak da se ruski plinski div Gazprom spoji s ukrajinskim Naftogazom, javljaju ruske agencije. 'Razgovarali smo o udruživanju na nuklearnom planu. Istu stvar možemo učiniti na energetskom, odnosno plinskom planu. Predlažem da se Gazprom i Naftogaz spoje', rekao je Putin nakon susreta s ukrajinskim kolegom u Sočiju

Ruski Gazprom, daleko najvećeg proizvođača i izvoznika plina u svijetu, kontrolira ruska država koja je u lipnju 2005. povećala svoj udio u tvrtki na 50,002 posto. Njegovi odnosi s ukrajinskim ekvivalentom bili su zadnjih godina prilično zategnuti, a na najnižu razinu pali su u siječnju 2009., kada su zbog teške rusko-ukrajinske krize europski klijenti Gazproma dva tjedna ostali bez ruskog plina.

Ključne riječi

Komentara 6

BA
Babaroga
09:24 01.05.2010.

Ha ha, tako se radi! Komunizam, kapitalizam, bilo kakav -izam, Rusija će uvijek puhati zapadu za leđima. A još prije je najavljen jedan još veći korak - 2012. godine spajanje Rusije, Ukrajine, Bjelorusije i Kazakhstana u tržište sa jednom valutomtom ( pogodite kojom )

MA
MagicSerb
19:49 30.04.2010.

Prođe li ovo u Ukrajini, što uopšte nije nemoguće s obzirom da imaju proruskog predsednika, zapečatili su si sudbinu! Nikad više neće izać\' iz ruskih ralja. Dovoljno je što su sami sebi skočili u usta i dali Rusima da sede na njihovim obalama Crnog mora do 2042. Nakon eventualnog ujedinjenja Gasproma i Naftogaza, sledeći predlog iz Moskve bi bilo ujedinjenje Ukrajine s Rusijom, tj njena aneksija ukoliko bi ista to odbila. Ukrajina i njen narod imaju tu nesreću da se velika zemlja (za evropske prilike) i što najdužu granicu deli sa velikim tatom. Da ne spominjem veliku rusku nacionalnu manjinu na istoku te zemlje...Sve u svemu, žao mi ih je, al\' šta im ja mogu?

Avatar DonLon
DonLon
20:43 30.04.2010.

Neko vrijeme je izgledalo kako bi od Ukrajine moglo biti nesto, ali nisu mogli/znali i sada polako ali sigurno natrag u SSSR!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije