Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

Pusić: Dužnosnici moraju prestati koketirati s fašizmom! Lučić: Džaba sam govorio...

Vesna Pusić ustvrdila da imidžu Hrvatske smeta koketiranje visokih hrvatskih dužnosnika s fašizmom.
05. ožujka 2019. u 14:39 123 komentara 9595 prikaza
Hrvatska kakvu trebamo
Foto: Josip Regović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Saborska zastupnica i bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić tijekom panel-rasprave pod nazivom “Novi imidž i međunarodno pozicioniranje Hrvatske” na konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo – dvije godine poslije” ustvrdila je da imidžu Hrvatske smeta koketiranje visokih hrvatskih dužnosnika s fašizmom. 

hrvatska kakvu trebamo NOVI IMIDŽ I MEĐUNARODNO POZICIONIRANJE Ako sam nemaš ideju tko si, drugi ti nalijepe etiketu

– Jedna od stvari koja nam smeta u imidžu jest koketiranje visokih državnih dužnosnika s fašizmom i to moramo prestati raditi. Jer dok god to postoji, dotle će nam se ta etiketa… ovi mogu radit što god hoće, mogu napraviti najbolji imidž na svijetu, ali ako se onda u središte pozornosti stavi rasprava što je pozdrav za dom spremni, mi ćemo dobiti tu etiketu natrag ravno u lice. I mi se s tim moramo jedanput suočiti. Je li to hoćemo, jesmo li to mi, ili to nećemo i to mi nismo. I to nam nitko drugi nije napakirao, to smo napakirali sami sebi. I toga moramo biti jedanput svjesni i onda sve ove stvari koje drugi rade bit će od koristi. Ali s ovakvim stvarima zasjenite sve ostale – naglasila je Pusić.

Nakon toga nadovezao se Ivo Lučić, znanstvenik na Hrvatskom institutu za povijest.

– Izgleda da sam ja sve uzalud govorio danas. Ostajemo ukopani u svoje rovove, grobove, traume… i nismo u stanju izaći iz toga. Dok ne budemo u stanju jasno se suočiti sa svim posljedicama totalitarizama, nećemo biti u stanju graditi demokratsko društvo nego ćemo biti etiketirani – zaključio je Lučić. 

>>Cijelu konferenciju pogledajte na našem YouTube kanalu i pretplatite se na njega

 

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar komunikolog
  komunikolog:

  O čemu bi ti onda Vesna pričala? I od čega bi živjela? Od čega bi egzistirale “čete antifašista” da nema fašista? Ako ih nema, nije problem, Vi ih stalno izmišljate!

 • dirižabl:

  Koji fašizam, mi smo u mraku komunizma

 • Avatar javorko
  javorko:

  Pusic znas sta bi bilpo dobro i pozeljno da pocnes ti i takvi zivjeti u 2019 po mogucnosti