Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska kakvu trebamo

Pusić: Dužnosnici moraju prestati koketirati s fašizmom! Lučić: Džaba sam govorio...

Hrvatska kakvu trebamo
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/7
05.03.2019.
u 14:39

Vesna Pusić ustvrdila da imidžu Hrvatske smeta koketiranje visokih hrvatskih dužnosnika s fašizmom.

Saborska zastupnica i bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić tijekom panel-rasprave pod nazivom “Novi imidž i međunarodno pozicioniranje Hrvatske” na konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo – dvije godine poslije” ustvrdila je da imidžu Hrvatske smeta koketiranje visokih hrvatskih dužnosnika s fašizmom. 

– Jedna od stvari koja nam smeta u imidžu jest koketiranje visokih državnih dužnosnika s fašizmom i to moramo prestati raditi. Jer dok god to postoji, dotle će nam se ta etiketa… ovi mogu radit što god hoće, mogu napraviti najbolji imidž na svijetu, ali ako se onda u središte pozornosti stavi rasprava što je pozdrav za dom spremni, mi ćemo dobiti tu etiketu natrag ravno u lice. I mi se s tim moramo jedanput suočiti. Je li to hoćemo, jesmo li to mi, ili to nećemo i to mi nismo. I to nam nitko drugi nije napakirao, to smo napakirali sami sebi. I toga moramo biti jedanput svjesni i onda sve ove stvari koje drugi rade bit će od koristi. Ali s ovakvim stvarima zasjenite sve ostale – naglasila je Pusić.

Nakon toga nadovezao se Ivo Lučić, znanstvenik na Hrvatskom institutu za povijest.

– Izgleda da sam ja sve uzalud govorio danas. Ostajemo ukopani u svoje rovove, grobove, traume… i nismo u stanju izaći iz toga. Dok ne budemo u stanju jasno se suočiti sa svim posljedicama totalitarizama, nećemo biti u stanju graditi demokratsko društvo nego ćemo biti etiketirani – zaključio je Lučić. 

>>Cijelu konferenciju pogledajte na našem YouTube kanalu i pretplatite se na njega

 

Komentara 123

DI
dirižabl
14:55 05.03.2019.

Koji fašizam, mi smo u mraku komunizma

KO
komunikolog
14:58 05.03.2019.

O čemu bi ti onda Vesna pričala? I od čega bi živjela? Od čega bi egzistirale “čete antifašista” da nema fašista? Ako ih nema, nije problem, Vi ih stalno izmišljate!

Avatar javorko
javorko
14:48 05.03.2019.

Pusic znas sta bi bilpo dobro i pozeljno da pocnes ti i takvi zivjeti u 2019 po mogucnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije