Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'hdz-u ne vjerujemo'

Puljak: Plenković će učiniti sve da HDZ opet preuzme Split

Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
07.04.2022.
u 18:15

HDZ ostavke najavljuje tek nakon ostavki obaju dogradonačelnika

Na sastanak koji je sazvao gradonačelnik Ivica Puljak sa svim političkim opcijama u Splitu nisu došli predstavnici HDZ-a i HGS-a pa nije postignut dogovor o ostavkama svih vijećnika i raspuštanju Gradskog vijeća iako svi i dalje tvrde da će ostavke dati.

– Sljedeći tjedan održat će se sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se donijeti odluka o raspisivanju kotarskih izbora 26. lipnja 2022. kako bi se dala prilika Vladi da svi izbori u Splitu budu u jedan dan – rekao je Puljak i najavio da će vijećnici Centra nakon te sjednice podnijeti ostavke.

– Zamjenik Ivošević i ja ostavke ćemo podnijeti do kraja tjedna. Zamjenik Kuzmanić ostavku će urudžbirati zajedno s članovima HDZ-a. To je tako jer HDZ-u ne vjerujemo. Svjestan sam da će Plenković napraviti sve da opet preuzmu Split. HDZ će pronaći bilo koji način da ne raspuste Gradsko vijeće jer su kukavice. Oni žele preuzeti Gradsko vijeće bez izbora – smatra Puljak.

Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a, kaže da će njegovi vijećnici ostavke dati nakon gradonačelnika i obaju zamjenika.

– Nema što nas gradonačelnik pozivati. Mi nismo generirali ovu krizu, već njegova vlast. Najpoštenije bi bilo da ostavke daju Puljak i oba njegova zamjenika, sva trojica zajedno, nakon čega ćemo ostavke dati i mi – kaže Mihanović.

Tamara Visković, vijećnica stranke Možemo!, već je predala ostavku. I Most je ovjerio ostavke triju svojih vijećnika, a predat će ih nakon sjednice Gradskog vijeća.

VIDEO Puljak: Ne bojim se. Građani me zaustavljaju i pružaju podršku

Komentara 1

Avatar Barba
Barba
19:01 07.04.2022.

Zamisli čuda: na izborima se stranke natječu kako bi došle na vlast. Nedopustivo. Nekima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije