Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDLOŽIO IZBORE 26. LIPNJA

Puljak: Plenković će pokušati napraviti sve da HDZ ponovno zauzme Split

Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
06.04.2022.
u 13:49

Pozivam hrabre članove HDZ-a neka podnesu ostavke drugi tjedan s Kuzmanićem i da idemo na izbiore – rekao je Puljak nakon sastanka

Na sastanak koji je sazvao splitski gradonačelnik Ivica Puljak sa svim političkim opcijama u Splitu nisu došli predstavnici HDZ-a i HGS-a pa nije postignut dogovor o ostavkama svih vijećnika i raspuštanju Gradskog vijeća iako svi tvrde kako će dati ostavke.

Ipak, donijeli su zaključak da će se sljedeći tjedan održati sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se donijeti odluka o raspisivanju kotarskih izbora 26. 6. 2022. kako bi se dala prilika Vladi da svi izbori u Splitu budu u jednom danu. Puljak je najavio kako će vijećnici Centra, njih sedam, nakon te sjednice podnijeti ostavke.

– Dovoljno je 16 ostavki da se raspusti Gradsko vijeće, dakle uz naših sedam još 9 HDZ-ovih vijećnika pa ih još jednom pozivam da to i naprave. Neka pokažu hrabrost. Zamjenik Ivošević i ja ostavke ćemo podnijeti do kraja ovog tjedna. Zamjenik Kuzmanić će ostavku pripremiti, a urudžbirat će je  s članovima HDZ-a. To je tako jer HDZ-u ne vjerujemo, prevarili su nas mnogo puta. Svjestan sam da će Plenković i Vlada napraviti sve da opet preuzmu grad Split. Jučer su dali mišljenje Ministarstva koje je suprotno mišljenju pravnih stručnjaka. Zato pozivam hrabre članove HDZ-a neka podnesu ostavke drugi tjedan s Kuzmanićem i da idemo na izbore – rekao je Puljak nakon sastanka.

– HDZ će pronaći bilo koji način da se ne raspusti Gradsko vijeće jer su kukavice. Oni žele preuzeti Gradsko vijeće bez izbora – smatra Puljak.

Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a, kaže kako više ne želi sudjelovati u ovom performansu.

– Nema što nas gradonačelnik pozivati, mi nismo pozicija, nego opozicija, nije nas ni ranije pozivao. Isto tako, mi nismo generirali ovu krizu, već je to učinila njegova vlast. Ostavke je najavio pa neka ih i daju. Najpoštenije bi bilo da ih daju Puljak i oba njegova zamjenika, sva trojica zajedno, nakon čega ćemo ostavke dati i mi, svi vijećnici HDZ-a – tvrdi Mihanović.

Neki vijećnici ne čekaju dogovor, u srijedu je Tamara Visković, vijećnica stranke Možemo! prva  predala svoju ostavku. I Most je ovjerio ostavke triju svojih vijećnika, a predat će ih nakon što odrade sjednicu Gradskog vijeća.

– Nećemo kalkulirati ni čekati da drugi daju ostavke. Mi smatramo da već dva mjeseca tapkamo u mjestu i bavimo se samo jednom temom i to treba prekinuti. Izbori su najbolje rješenje, neka građani kažu što misle o svemu – rekao nam je Josip Markotić iz Mosta.


 

Komentara 18

BU
burza
13:31 06.04.2022.

Gradani ce vas pamtiti po tome da ste nesposobni i za sve su vam drugi krivi drs se predavanja na fakultetu jer politika nije za tebe

BI
billynik
13:35 06.04.2022.

Ne treba Plenković ništa napraviti, sve si napravio ti Puljak i taj tvoj zamjenik.

Avatar rondo
rondo
13:22 06.04.2022.

I šta je tu čudno u želji nekog političara da dođe na vlast, bio on Plenki, Grbin ili netko treći?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije