Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdan velike Gospe

Prvi put procesija ulicama Sinja bez svih alkara i alkarskog barjaka

Sinj velika Gospa (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
15.08.2012.
u 14:30

Mnogi hodočasnici ove godine uputili su se put Sinja potpuno nepripremljeni. Cijele protekle noći Hitna pomoć imala je "pune ruke posla". Nikad nije zabiljkeženo toliko medicinskih intervencija

Kroz svetište Čudotvorne Gospe Sinjske danas će proći oko 100 tisuća vjernika, a još toliko prošlo je od početka hodočašća. No, ono što je obilježilo ovogodišnju svetkovinu je da u tradicionalnoj Gospinoj procesiji ulicama Sinja , prvi put od 1990-te nije bilo svih alkara, a ni barjaka Viteškog alkarskog društva.

U procesiji na blagdan velike Gospe i gradske nebeske zaštitnice Gospe Sinjske kročilo je 10 alkara i 18 alkarskih momaka i cijela Uprava VAD-a.

Mnogi hodočasnici ove godine uputili su se put Sinja potpuno nepripremljeni. Cijele protekle noći Hitna pomoć imala je "pune ruke posla". Nikad nije zabiljkeženo toliko medicinskih intervencija. Hitna je vozila non-stop. Uglavnom mladi, totalno isrcpljeni, a mnogi i u alkoholiziranom stanju, trebali su pomoć. Prema riječima sinjskih liječnika u zadnjih par godina nisu imali toliko puno poziva.

>> 60.000 vjernika u Bistrici, Bozanić: Molimo za mudrost odgovornih

Komentara 10

IG
igor1063zg
16:18 15.08.2012.

Nisu došli Milanovićevi alkari! I bolje!

KA
kadulja
14:49 15.08.2012.

u procesiji danas nisu bili oni koji ni do 1990 nisu išli maske su pale došli nevjernici na vlast pa dio alkara jedva dočekao da ne mora u procesiju pa zar nije i premijer iz sinja

BE
beppi
15:14 15.08.2012.

To je jos jadan dokaz koliko je sve bili pod ucjenom HDZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije