Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priredba

Prvi Ljetni karneval: Četiri stotine maskiranih u mimohodu Požegom

karneval (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/4
27.06.2011.
u 09:50

Najoriginalnije skupine bile su KUD Podturen iz Međimurja, KUD Drežnik iz novogradiškog kraja te KUD "Vjekoslav Klaić" iz Garčina pokraj Slavonskog Broda

Slavonija je dobila prvi Ljetni karneval, koji je organizirao gradski KUD Požega na otvorenom prostoru Trga sv. Trojstva, a okupio je više od 400 sudionika iz karnevalskih i folklornih skupina s područja kontinentalne Hrvatske.

Nakon mimohoda ulicama Požege, tijekom kojega su skupine predvodili konjanici i Gradska puhačka glazba "Trenkovi panduri", te nastupa na pozornici poseban ocjenjivački sud proglasio je tri najoriginalnije skupine pa su im organizatori dodijelili nagrade. To su KUD Podturen iz Međimurja, zatim KUD Drežnik iz novogradiškog kraja te KUD "Vjekoslav Klaić" iz Garčina pokraj Slavonskog Broda, a posebno priznanje za scenski nastup dobio je KUD "Krešimir Šinioć" iz Podcrkavlja.

Pred brojnim gledateljstvom mogli su se vidjeti ljudi iz prethistorije, svirali su članovi Skandal benda, tu su bile časne sestre klarise, nogometaši, srednjovjekovni ratnici i drugi, što je i te kako zabavljalo posjetitelje. Ova prigoda iskorištena je da se građanima pokaže nova velika pozornica koju su Grad Požega i komunalna tvrtka Tekija kupili za potrebe tradicionalnog Glazbenog festivala "Zlatne žice Slavonije" koji će se održati prvog vikenda u rujnu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije