Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE KAD BUDE

Prošetali smo kroz reprezentativnu zgradu novog rodilišta na Firulama

28.11.2008.
u 15:55

SPLIT – Izvana reprezentativna, iznutra funkcionalna. Zgrada novog rodilišta završena je i čeka otvaranje.

U objektu od 14.500 metara četvornih, uključujući i garažu sa 49 mjesta, bit će 144 bolesnička kreveta, 24 kreveta na neonatologiji, 9 u intenzivnoj njezi na ginekologiji, 6 postoperativnih i 6 kreveta u tzv. dnevnoj bolnici.

U prizemlju zdanja koje je projektirao poznati splitski arhitekt Vjekoslav Ivanišević nalaze se poslovni prostori, a u cijelosti je uređena kapelica i drvene šentade. Napravljen je poseban ulaz za hitan prijam, a najsuvremeniju opremu čeka desetak ambulanti. Tu su i 2 operacijske sale koje će biti u funkciji hitnog prijama. Postavljene su lampe i nosači medicinskih aparata s priključcima za struju i plinove.

Uz mrežno, rodilište ima agregatsko napajanje, ali i UPS uređaj kojemu je zadaća premostiti vrijeme od nestanka struje do početka rada agregata. Na prvom katu je 8 rađaonskih bokseva, od kojih je jedan namijenjen porodu u vodi te poseban boks za rizične porode. Neonatologija je u cijelosti kompjuterizirana, a u operacijskom bloku još su 3 sale s monitorom povezanim s bibliotekom za praćenje zahvata.

Od drugog do petog kata su dvokrevetne sobe, svaka s kupatilom. Uz majke ležat će i novorođenčad, a svaka soba ima TV s priključcima za telefon, internet, medicinsko osoblje.

Uređene su i sobe za liječnike i sestre.

Lijepo i tužno. Nema ljudi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije