Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogrešne prognoze

Propovjednik tri puta najavio smak svijeta i sada se kaje zbog toga

harold camping
Reuters/PIXSELL
01.11.2011.
u 19:35

Harold Camping je onima koji nisu vjerovali njegovim prognozama rekao kako neće biti spašeni.

Harold Camping, umirovljeni propovjednik koji se "proslavio" trima pogrešnim procjenama smaka svijeta, na stranici svojeg Family Radija objavio je izjavu u kojoj izražava svoje žaljenje zbog grešaka.

Camping je smak svijeta prvi put najavio 1994. godine, a potom tek u svibnju ove godine. Kada se ni tada svijetu ništa nije dogodilo, 90-godišnji je propovjednik proročanstvo odgodio za 21. listopada.

- Zašto se Krist nije vratio 21. listopada? To je dosta neugodno za Family Radio, ali Bog odlučuje o svemu - izjavio je Camping.

- Rečeno mi je da sam u svibnju rekao da ljudi koji ne vjeruju da bi 21. svibnja trebao biti dan smaka svijeta, vjerojatno neće biti spašeni. Nisam to smio reći i ispričavam se zbog toga - ispričao se propovjednik.

Komentara 2

GR
grover
21:20 01.11.2011.

Možda se smak svijeta već dogodio a djed to nije vidio, pa misli da je omanuo.

OB
-obrisani-
21:30 01.11.2011.

Nije cudno da ovaj starkelja tako nesto lupne ali ipak cudi da je bilo podosta onih koji su mu vjerovali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije