Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKOLIKO NESREĆA

Stigla promjena vremena: Vozi se usporeno i otežano, smanjen broj izvanrednih situacija

Foto: HAK
1/6
16.01.2023.
u 12:13

Zbog puknuća cijevi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Sumpetru kod Omiša vozi se naizmjence jednim trakom

Stigla je promjena vremena koju su posljednjih dana najavljivali meteorolozi. I dok su najmlađi možda najsretniji zbog pahulja snijega diljem zemlje, svi oni koji moraju voziti suočeni su s teškim vremenskim uvjetima zbog čega se vozi otežano i usporeno. Na put nemojte ići bez zimske opreme, pozvao je Hrvatski autoklub sve one koji idu na put.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Gorskom kotaru. Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.  Tijekom jutra na brojnim cestama diljem zemlje vozilo se s uz ograničenje brzine, jednim trakom ili je pak zabrana kretanje bez zimske opreme. 

Stanje u prometu u 12 sati

Od 11:30 sati otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

HAK je objavio na kojim se sve lokacijama nalaze izvanredne situacije. 

  • prometna nesreća na autocesti A1 između tunela SV. ROK i odmorišta MARUNE u smjeru Dubrovnika, vozi se jednim trakom, uz e uz ograničenje brzine 40 km/h;
  • prometna nesreća na autocesti A6 između tunela SLEME i čvora VRATA u smjeru Rijeke. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.
  • U Gorskom kotaru i Lici mjestimice ima ugaženog snijega na kolniku. U tijeku je čišćenje i posipavanje cesta, a na pojedinim dionicama autocesta zbog prolaska ralica vozi se otežano i usporeno. Pozivamo vozače na strpljenje i krajnji oprez. Zbog jakih pljuskova kiše ponegdje ima vode na kolniku. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti i u Gorskom kotaru.
1/5

Zbog jakog vjetra na autocesti A1 od južnog dijela tunela Sveti Rok do vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Vrata vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, navode iz HAK-a 

Stanje u prometu oko 10 sati

Zbog vozila bez zimske opreme na uzbrdici na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke zastoj je u prometu. Na autocesti A6 u tunelu Tuhobić u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine zbog prometne nesreće. Zatvoren je i vozni trak u tunelu Mala Kapela u smjeru Zagreba te se vozi jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 između čvorova Komin i Breznički Hum u smjeru Goričana vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto klub (HAK). Prometna nesreća je i na A7 između čvorova Sv. Kuzam i Hreljin u smjeru mosta Krk. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat.

Na cestama u unutrašnjosti vozi se otežano i usporeno zbog ponegdje jakih pljuskova kiše i vode na kolniku. U Gorskom kotaru pada i snijeg, a mjestimice ga ima razmočenog na kolniku. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti i u Gorskom kotaru. 

Zbog puknuća cijevi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Sumpetru kod Omiša vozi se jednim trakom, naizmjence.

HAK je na svojoj stranici naveo i gdje se diljem zemlje nalaze "izvanredne situacije". 

" Izvanredne situacije: 

  • zbog vozila bez zimske opreme (uzbrdica) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora VRBOVSKO i čvora RAVNA GORA u smjeru Rijeke zastoj je u prometu;
  • zbog prometne nesreće nakon izlaza iz tunela na autocesti A6 u tunelu TUHOBIĆ u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.
  • zbog prometne nesreće na km 102+000, zatvoren je vozni trak u TUNELU MALA KAPELA u smjeru Zagreba, vozi se jednim prometnim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h;
  • prometna nesreća na autocesti A4 na 57+400 km između čvora KOMIN i čvora BREZNIČKI HUM u smjeru Goričana vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h;
  • prometna nesreća na autocesti A4 na 24+000 km između čvora ČAKOVEC i čvora LUDBREG u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.
  • prometna nesreća na autocesti A6 na 56+000 km između čvora OŠTROVICA i čvora VRATA u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h;
  • zbog puknuća cijevi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Sumpetru kod Omiša vozi se jednim trakom, naizmjence", naveli su. 

VIDEO Noćna buktinja u Splitu: Veliki požar izbio u skladištu automobilskih guma

Ključne riječi

Komentara 7

ZB
zbisko
10:41 16.01.2023.

Cemu panika. Nekad je svaka zima bila prava.

DU
Deleted user
09:28 16.01.2023.

Pazi, siječanj a snijeg. Čudo!

DU
Deleted user
12:21 16.01.2023.

Slušam vijesti. U podne (12 h) u Delnicama PET (5) centimetara snijega??!!!! Kako nekad reče pok. Mladen Delić : Pa ljudi moji je li to mooguće???!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije