Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVCI

Projekte ŠRD "Jezera Banja" podupire i Ministarstvo branitelja

jezera banja
06.02.2014.
u 11:08

Ministarstvo branitelja je materijalno podržalo projekt "Rehabilitacija hrvatskih branitelja i HRVI kroz natjecanja u športskom ribolovu i uređenju jezera Banja"

Podnoseći godišnje izvješće na Skupštini Športsko ribolovnog društva "Jezera Banja" iz Vinkovaca, predsjednik Željko Mikić je rekao da se broj članova društva u prošloj godini povećao, te sada okuplja 122 člana u svim dobnim kategorijama.

- Društvo je organiziralo i provelo 3. Memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak "Dvanaest redarstvenika" koje je provedeno u službenom programu "Memorijala dvanaest redarstvenika" PU Vukovarsko srijemske, održana su natjecanja seniora i kadeta za članove društva, predstavnici ŠRD-a su se natjecali na još sedam natjecanja koja su organizirala ribolovna društva i udruge iz Vukovarsko- srijemske županije, a ekipa kadeta je sudjelovala na Županijskom sletu kadeta. Ministarstvo branitelja je materijalno podržalo  projekt "Rehabilitacija hrvatskih branitelja i HRVI kroz natjecanja u športskom ribolovu i uređenju jezera Banja" kojega je osmislilo i provelo naše društvo. Provedbom ovog projekta društvo ostvaruje ciljeve i temeljne zadaće zbog kojih smo i osnovani - rekao je Mikić.

- U prošloj godini društvo je provodeći 4 velike i više manjih radnih akcija nastavilo s uređenjem staza za ribolovno natjecanje i okoliša na jezerima Banja. Prikupljene su velike količine otpada i smeća, uređivana je natjecateljska staza, pokošena je trava oko jezera, a uz pomoć ronioca iz Društva za podvodne aktivnosti Osijek izvučene su odbačene automobilske gume iz južnog jezera. U prošloj godini oba jezera na Banji poribljena su s dvije tone ribe, pretežno šaranom  i babuškom, čime je obogaćen riblji fond u jezerima - rekao je Mikić i zahvalio svima koji pomažu rad društva, a posebno se zahvalio ribolovnom sucu Nikoli Ragužu i Josipu Petrinoviću na pomoći u organizaciji i provedbi natjecanja te je istaknuo dobru suradnju s Udrugom veterana 5. gardijske brigade i Udrugom dragovoljaca HŽ-a, Vuča vlakova iz Vinkovaca.

Zaslužni članovi i suradnici su dobili priznanja, a Skupštini su se obratili predsjednik  Županijskog ribolovnog saveza Ivan Japundžić, dogradonačelnici Vinkovaca Ivan Bosančić i Tomislav Šarić, predsjednik Županijske skupštine Antun Toni Žagar i svi su izrazili zadovoljstvo onime što je ŠRD "Jezera Banja"  postiglo u dosadašnjem petogodišnjem radu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije