Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEJAN NEMČIĆ

Profesor o online nastavi: 'To je odgovoran i težak posao, važne su organizacijske sposobnosti učitelja'

Foto: Vecernji TV
12.03.2020.
u 14:52

Učenici od petih razreda do kraja srednje škole imat će nastavu online, dok će učenici nižih razreda nastavu pratiti preko programa na javnoj televiziji

Profesor geografije Dejan Nemčić iz osnovne škole Ive Andrića komentirao je kako će izgledati online nastava od kuće. 

S online nastavom krenuo je prije 10 godina u sklopu "Škole za život" i tvrdi kako je potrebno naglasiti da je to jedan "odgovoran i težak posao" prilikom kojeg do izražaja dolazi organizacijska sposobnost učitelja. 

Što se tiče nove mjere uvedene u dio hrvatskih škola tvrdi: "Isprobavamo sve mogućnosti i od ponedjeljka ćemo imati više informacija" i zaključuje da "učenik mora biti na prvom mjestu svakom obrazovnom djelatniku".

Hoće li učenici imati online testove, još ne zna.

Osobno mu je važnije da učenici na druge načine dokažu svoje znanje. Primjerice, da svoje znanje predstave stranim učenicima kroz predavanje koje su sami pripremili. 

Ministarstvo je izdalo upute profesorima da, uz online materijale, mogu pripremati još svoje dodatne sadržaje

Koliko je Nemčić shvatio, učitelji će biti u školi što mu nije jasno jer smatra da ako su se mjere već uvodile, trebale bi se provesti do kraja. No, ovu odluku Ministarstvo još uvijek nije donijelo. 

Za dvadesetak dana Nemčić odlazi u Afriku odakle će svojim učenicima održavati redovnu nastavu. Tvrdi kako je to bio njegov san. Sudjeluje u skupljanju donacija za djecu i škole u Africi te u njihovom obrazovanju.  

Od petka 13. ožujka će se u Istarskoj županiji nastava u osnovnim i srednjim školama održavati na daljinu. Učenici od petih razreda do kraja srednje škole imat će nastavu online, dok će učenici nižih razreda nastavu pratiti preko programa na javnoj televiziji. 

"Za cijeli svijet je ovo nova i teška situacija, zato treba biti svjestan da neće sve proći glatko. Bit će poteškoća po putu u osiguravanju sigurnog okruženja za učenje i poučavanje te implementiranje nastave na daljinu gdje je to potrebno i od toga ne treba bježati. Upravo zato mislim da je pravi trenutak da svi budemo konstruktivni i odgovorni jer zajedno možemo prebroditi i ovakve krizne situacije", poručila je ministrica Blaženka Divjak.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije