Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠLI IZ ITALIJE

Potvrđena još dva slučaja: Dvije osobe hospitalizirane u Puli pozitivne na koronavirus

Koronavirus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.03.2020.
u 20:54

Zbog koronavirusa u KBC-u Zagreb odgađaju se kontrolni pregledi koji nisu neophodni, u splitskom KBC-u razmišljaju o obavljanju samo hitnih operacija, a u KBC-u Sestre milosrdnice donijeli su upute kojima uvode strogi režim za osoblje i pacijente.

Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 27 oboljelih osoba. Danas je iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu otpuštena prva zdrava osoba ranije oboljela od COVID-19.

Tijek događanja:

20.54 - Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu potvrđene su još dvije oboljele osobe novim koronavirusom hospitalizirane u OB Pula. Radi se o hrvatskim državljanima koji su došli iz Italije. Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 27 oboljelih osoba.

19:43 – Doznajemo kako zaposlenica Fonda za zaštitu okoliša koja je bila u kontaktu s frizerom kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, ne pokazuje simptome bolesti, a kolege koje su s njom bile u bliskom kontaktu sutra ne moraju doći na posao. Ako im se kroz tri dana ne pokažu simptomi koji bi upućivali na COVID-19, u ponedjeljak se vraćaju na radno mjesto, otkrio je izvor poznat redakciji.
 
Potvrđeno nam je i kako je napravljena kompletna dezinfekcija ureda i katova na kojem je zaposlenica boravila, a kontaktiran je i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Ako dođe do kakvih simptoma kod spomenute zaposlenice, kontaktirat će se epidemiološka služba, priopćeno nam je.

Zaposlenica je bila u kontaktu sa 16. osobom kojoj je potvrđen koronavirus. Radi se o mlađem muškarcu, frizeru, koji se vratio sa sajma u Münchenu te se trenutačno nalazi u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

19:34 Sveučilište u Zagrebu odgodilo je sve aktivnosti koje nisu izravno povezane s nastavom, a  rektor Damir Boras donio je upute sastavnicama zagrebačkog Sveučilišta o postupanju vezano uz epidemiiju koronavirusa. Djelatnici i studenti koji su u proteklih 14 dana boravili izvan Hrvatske dužni su javiti se Upravi, odnosno nadležnom prodekanu za nastavu i studente te ostati u samoizolaciji 14 dana od povratka. Kroničnim bolesnicima također se preporučuje ostati 14 dana kod kuće, navodi se u preporukama rektora zagrebačkog Sveučilišta Borasa zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz koronavirus.

Studentski domovi dužni su podignuti mjere higijene na najvišu razinu te povećati dostupnost dezinficijensa. Sastavnice su dužne osigurati dostupnost dezinficijensa te organizirati pojačanu dezinfekciju prostora sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo..

Dekani fakulteta imaju pravo i obavezu postupanja sukladno okolnostima na pojedinom fakultetu. Tako je i Dekanski kolegij Medicinskog fakulteta, imajući u vidu da specifičnost studije medicine i veću izloženost studenata, donio odluku da se klinička nastava u kojoj je student u izravnom kontaktu s pacijentom, gdje je god to moguće, zamijeni seminarskim oblikom nastave. U suprotnom, klinička nastava se odgađa na 14 dana. Nastava na poslijediplomskim studijima tog fakulteta odgađa se 30 dana.

VIDEO 20 novosti o koronavirusu

Dekanski kolegij Medicinskog fakulteta odlučio je i da se komunikacija sa svim studentskim referadama do daljnjega odvija isključivo elektroničkim putem, a nastavnike se obvezuje da se pripreme za online predavanja, u slučaju zatvaranja visokih učilišta.

Na Fakultetu političkih znanosti (FPZG) do daljnjega obustavljaju sve skupove, uključujući nastavu (predavanja na obaveznim predmetima) te akademske i javne događaje, sa stotinu ili više sudionika. Nastava s manje od stotinu sudionika će se održavati, ali pohađanje nije obavezno. Dođe li do potpune obustave nastave u prostorijama Fakulteta, nastavnici će se javiti svojim studentima i obavijestiti ih o načinu nastavka održavaja nastave putem mrežnih stranica Fakulteta (intranet) i drugih digitalnih kanala. Nastava u ljetnom semestru se u svakom slučaju nastavlja, bude li potrebno, nastavlja se na daljinu, doznaje se na FPZG-u.

19:02 Muškarac zaražen koronavirusom boravio je jučer u Klaićevoj bolnici gdje je došao na nehitni pregled s djetetom. Više pročitajte OVDJE

18:15 - Oko 17 sati je stigao pozitivan rezultat za 23- godišnjeg muškarca s područja Petrinje koji je radio kao konobar u Italiji i jučer se vratio kući. On je s granice upućen u bolnicu te je smješten u izolaciju na Zaraznom odjelu sisačke bolnice. Potvrđeno nam je to iz Kriznog stožera SMŽ. Pročitajte više OVDJE

17:55 – Dva muškarca nalaze se u kućnoj izolaciji na otoku Šolti. Oni su bili na privremenom radu i Italiji, rekao je za Dalmaciju danas načelnik Općine Šolta, Nikola Cecić-Karuzić.

– Trenutno je u karanteni Splitsko-dalmatinske županije smješteno 28 ljudi, od toga je devet građana RH. Svi ostali putnici s “Marka Pola” su u samoizolaciji – kazao je pak na današnjoj konferenciji za medije Luka Brčić, šef kriznog stožera Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

16.59  Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović potvrdio je u četvrtak da se čekaju nalazi uzoraka četiriju osoba koje su se jučer i danas javile s blagim simptomima zaraze koronavirusom (COVID-19). Više pročitajte OVDJE

16.51 - Zbog koronavirusa u KBC-u Zagreb odgađaju se kontrolni pregledi koji nisu neophodni, u splitskom KBC-u razmišljaju o obavljanju samo hitnih operacija, a u KBC-u Sestre milosrdnice donijeli su upute kojima uvode strogi režim za osoblje i pacijente.
Više pročitajte OVDJE.

VIDEO: Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

16.34 - Na području Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije nema oboljelih od korona virusa, potvrdio je u četvrtak Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Obzirom na epidemiološku situaciju u okruženju Hrvatske, Stožer civilne zaštite grada Siska koji se u četvrtak sastao u gradskoj vijećnici, preporučio je, a na temelju preporuka Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, da se do daljnjega odgode manifestacije i okupljanja. 

U proteklih 24 sata Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije imala je 28 zdravstvenih nadzora osoba sa sumnjom na COVID 19. Sve osobe se pridržavaju navedenih mjera po rješenju graničnih sanitarnih inspektora i za sada izjavljuju da su zdrave. Niti jedna nova osoba nije upućena u karantenu.

Niti jedna osoba nije upućena na hospitalizaciju zbog sumnje na COVID.

Galerija: Pojačan nadzor putnika zbog epidemije koronavirusa

Koronavirus
1/17

16.27 - Obzirom na novonastalu situaciju vezano za koronavirus, a uvažavajući preporuke i upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, odgađaju se do daljnjega sve aktivnosti vezane uz uvođenje novaka u vojnu evidenciju rođenih 2002. godine, koje su se trebale provoditi od 10. ožujka do 30. travnja 2020. godine, javljaju iz MORH-a.

16:10 - Hrvatskoj je pet novih oboljelih bolesnika koronavirusom, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji Stožera civilne zaštite RH. Ukupno su sada zaražene 24 osobe.

Više pročitajte ovdje.

15.40 - Interdisciplinarni specijalistički poslijediplomski studij Intelektualno vlasništvo u Zagrebu zbog situacije oko koronavirusa odgodio je predavanja do daljnjega. Organizirat će nadoknadu nastave ili mogućnost on-line praćenja. 

15:30 – Predsjednik Sabora Gordan Jandroković za sutra u 10.30 sazvao je sjednicu predsjedništva Sabora sa svim predsjednicima klubova zastupnika, i to s jednom točkom dnevnog reda - konzultacije o radu Sabora u povodu situacije s koronavirusom. To znači da će se sutra odlučiti kako će, i hoće li, Sabor uopće nastaviti s radom.

14:43 - Načelnik primorsko-goranskoga Županijskog stožera Civilne zaštite Boras Mandić je izvijestio da su od epidemiologa dobili informaciju da su potvrđeni novi slučajevi zaraze koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji, o čemu će informaciju objaviti Nacionalni stožer. Više pročitajte ovdje.

14:34 Fakultet političkih znanosti u Zagrebu prvi je fakultet koji djelomično obustavlja redovitu nastavu i skupove.

"Na Fakultetu političkih znanosti od petka 13. ožujka 2020. do daljnjeg, zbog epidemiološke situacije u svijetu i temeljem preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, obustavljaju se svi skupovi, uključujući nastavu (predavanja na obaveznim predmetima) te akademske i javne događaje, sa stotinu ili više sudionika. Nastava s manje od stotinu sudionika će se održavati ali pohađanje nije obavezno. Pozivamo studente da nastave pratiti izvješća nadležnih službi u situaciji koja se brzo mijenja. Dođe li do potpune obustave nastave u prostorijama Fakulteta, nastavnici će se javiti svojim studentima i obavijestiti ih o načinu nastavka održavanja nastave putem mrežnih stranica Fakulteta (intranet) i/ili drugih digitalnih kanala. Nastava u ljetnom semestru se u svakom slučaju nastavlja; bude li potrebno, nastavlja se na daljinu", obavijestili su na službenim stranicama.

14:13 - Hrvatska komora medicinskih sestara uputila je preporuku svim svojim članicama koje su organizatori različitih stručnih i znanstvenih skupova planiranih u ožujku da zbog proglašene pandemije koronavirusa obvezno odgode te stručne skupove.    Više pročitajte ovdje.

13:27 -  Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", koji se trebao održati u subotu, 14. ožujka u vojarni Petar Zrinski, zbog aktualne situacije vezane uz koronavirus odgađa se do daljnjega.

13:24 -Ministar zdravstva Vili Beroš pojasnio je zašto Nacionalni stožer civilne zaštite donosi preporuke za provedbu mjera protiv širenja koronavirusa dok zemlje u okruženju umjesto preporuka donose mjere zabrane.

Ministar zdravstva kaže kako su preporuke koje izdaje Nacionalni stožer u ovom trenutku kontrolabilne i učinkovite, no bude li potrebno, s obzirom na situaciju, ići će se i sa zabranama.

"Preporuke ili zabrane, sve se svodi na isto. Preporuke se donose u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i županijskim stožerima i kao takve su kontrolabilne. Smatramo da su zabrane stvar prošlosti, no ako se epidemiološka situacija promijeni, ići će se i sa zabranama", kazao je Beroš za Hinu.

Video: Krunoslav Capak otkrio koliko se testova na koronavirus dnevno radi u Hrvatskoj

13:18 - HSS-ov saborski zastupnik i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak potvrdio je u četvrtak da je, slijedom uputa Stožera civilne zaštite vezano za koronavirus, u Samoboru u potpunosti zatvorio tržnicu i ograničio okupljanja do sto ljudi. Više pročitajte ovdje.

12:51 - Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije danas je radi prevencije širenja koronavirusa preporučio odgađanje svih skupova i organiziranih okupljanja bez obzira na veličinu na području Zagrebačke županije.

"Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije prestaje izdavati suglasnosti za održavanje javnih okupljanja na području Zagrebačke županije", ističe se u priopćenju iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Iz Stožera apeliraju na organizatore da se radi prevencije širenja koronavirusa drže preporuka stožera i odgode sva događanja, a stanovnike Zagrebačke županije pozivaju da se ne odazivaju na skupove.

Ukoliko organizatori unatoč preporuci Županijskog stožera ipak odluče održati javno okupljanje, poručuju im da su dužni provesti sve najviše higijenske standarde propisane od Stožera civilne zaštite i nadležnih institucija te preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svih sudionika i posjetitelja javnog okupljanja.

"Organizatori okupljanja dužni su osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima, dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt, dati  jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5 °C) da ne dolaze na manifestacije te na vidljivim mjestima istaknuti upute", podsjećaju iz Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

12:50 - Karlovačkoj je županiji tijekom srijede 15 osoba stavljeno pod nadzor, kazali su u Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije. Više pročitajte ovdje.

11:42 - Brat blizanac prvooboljelog od koronavirusa u Hrvatskoj izašao je iz bolnice. Imao je dva negativna testa na koronavirus te je napustio Kliniku 'Dr. Fran Mihaljević'. Kako doznajemo iz bolnice bi uskoro trebali biti pušteni prvooboljeli i njegova djevojka. Više pročitajte ovdje.

11:35 -  Saborski zastupnik Demokrata Mirando Mrsić poručio je kako je u ovom "ratu protiv koronavirusa" potrebno zatvoriti vrtiće i škole, ograničiti sve skupove veće od deset ljudi, ali i privremeno prekinuti rad Sabora.

 "Škole je trebalo zatvoriti u cijeloj Hrvatskoj jer je to jedna od efikasnih mjera širenja epidemije. Zdravlje naše djece nam je ispred svega i Vlada bi trebala, umjesto neodlučnosti koju vidimo u kriznom stožeru, zatvoriti, vrtiće, škole i fakultete. Što se tiče zatvaranja granica, treba razmišljati i o drugim modalitetima, ali i podignuti spremnost zdravstvenog sustava", izjavio je Mrsić novinarima u Saboru.

Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

 "Virus je tu i moramo biti odlučni", naglasio je Mrsić i dodao da Vlada i Nacionalni krizni stožer trebaju iskoristiti to što je Hrvatska do sada bila korak ispred epidemije te poduzeti odlučne mjere.

11:31 - "Razgovarali smo sada, ide odgoda tematskih sjednica, svi posjeti Sabor, odgodili smo međunarodne posjete i čekamo daljnje upute", kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Više pročitajte ovdje.

11:25 - Zaražen je djelatnik Siemensa koji je bio na sastanku u Austriji na kojem je bila i zaražena osoba. Više pročitajte ovdje.

11:06 - Stožer civilne zaštite Zadarske županije na svojoj današnjoj sjednici donio je preporuku za otkazivanje svih javnih kulturnih, sportskih i ostalih okupljanja u narednom razdoblju kako bi se preveniralo širenje koronavirusa. Ova preporuka odnosi se na zatvorene i otvorene prostore.

Također se apelira na javnost da bude društveno odgovorna te da svi koji su u proteklih 14 dana boravili na prostorima zahvaćenim koronavirusom ili bili u kontaktu sa zaraženim osobama ostanu u samoizolaciji te se redovito javljaju dežurnoj epidemiološkoj službi na broj 098/332-765.

"Sinoć je u Opću bolnicu Zadar primljena jedna osoba s mogućim simptomima koronavirusa, nakon pregleda liječnika osoba je upućena na kućnu izolaciju, a nalazi su poslani u kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Na zadarskom području pod nadzorom je 108 osoba, a u Republici Hrvatskoj do sada je potvrđeno ukupno 19 oboljelih" iszvijestili su iz Zadarsake županije.

Sve javnozdravstvene službe na području Zadarske županije, kao i ostale institucije, u stanju su pripravnosti te mole građane i predstavnike sredstava javnog priopćavanja da ne šire pogrešne i neprovjerene informacije i bespotrebnu paniku te da prate priopćenja koje objavljuje kako županijski Stožer, tako i nacionalni, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo poručuju.

11:00 - Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je kako je u srijedu,11. ožujka 2020. zbrinuo 29 osoba, od kojih 9 hrvatskih i 20 stranih državljana, u karantenu za zdrave osobe. Ističu kako do danas u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema nijedan potvrđen slučaj zaraze koronavirusom. Više pročitajte ovdje.

10:28 - Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je na sjednici Vlade novu mjeru suzbijanja širenja koronavirusa kojom se preporučuje odgoda ili ograničavanje okupljanja s više od stotinu ljudi.

Predstavljajući mjere iznijete na sastanku Stožera civilne zaštite u četvrtak u Vladi, Beroš je naveo da je preporuka do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi.

Predlaže se također održavanje sportskih natjecanja bez gledatelja.

10:23 - Tematska sjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova na temu tzv. Istanbulske konvencije, koja se trebala održati u četvrtak, odgođena je do daljnjega iz "epidemioloških razloga" jer je broj zainteresiranih za sudjelovanje na sjednici bio veći od stotinu. Više pročitajte ovdje.

9:33 – Glavni savjetnik ministrice obrazovanja Marko Košiček izjavio je da su škole jučer dobile upute kako se pripremiti za virtualnu nastavu ako će zbog koronavirusa škole morati biti zatvorene te istaknuo da tu pripremu svi moraju napraviti bez obzira kada kreće taj model. Više pročitajte ovdje.

9:07 – Pod mjerama samoizolacije u Hrvatskoj je trenutačno 5900 ljudi. Epidemiolozi prate njihovo stanje. Jučer smo imali 168 kontakata pod intenzivnim praćenjem. Bit će ih još mnogo više s obzirom na tri novozaražena, izvijestio je u Studiju 4 Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

9:04 – "Ljudi koji to rade idioti su i trebaju kazneno odgovarati. Strašno je da u situaciji kada činimo ove napore, netko to čini. Suludo je to", kazao je ministar Tomislav Ćorić na pitanje o fake newsu koji se širi društvenim mrežama oko koronavirusa. Više pročitajte ovdje.

"Najmanje je bitno je li jedna linija ili dvije. Pitanje je hoćemo li napraviti nešto s tim. Bitno je sačuvati zdravlje. Mjere već imamo, stavili smo ih na papir, bitni su kriteriji po kojima ćemo raditi. U ponedjeljak ili utorak izlazimo s tim", kazao je ministar turizma Gari Cappelli.

"Ne moramo se držati Uskrsa. Prvomajski praznici bit će bolji ili lošiji pokazatelj. Ako ovo stane do 6 mjeseca, mislim da možemo uhvatiti dio. Moram biti optimističan", kazao je ministar turizma.

Video: Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

8:54 – Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je da Srbija nije obavijestila Hrvatsku da zatvara granice

8:44 – "Vodimo računa da sve ono što izjavljujemo bude sa smjernicama Stožera i u skladu sa zakonom. Moramo svi biti odgovorni, ne smijemo širiti paniku", kazao je ministar Tomo Medved uoči sjednice Vlade.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je da će danas Nacionalni stožer civilne zaštite vjerojatno donijeti preporuku o otkazivanju okupljanja iznad 100 osoba.

"Danas će biti vjerojatno preporuke Stožera za civilnu zaštitu", kazala je ministrica na upit o mogućnosti da Nacionalni stožer u četvrtak preporuči otkazivanje okupljanja iznad 100 osoba, što je jučer u emisiji RTL Danas najavio ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

8:39 – Prema dojavi PU Osječko-Baranjske, GP Batina od 7 sati ujutro zatvoren je za sav promet. Pojačana je provjera na graničnim prijelazima pa su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila, javlja HAK. 

8:31 – Danas treba donijeti odluku o zabrani okupljanja više od 100 ljudi za skupove uz metar razmaka.

Video: Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

7:55 – Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska'' na HRT-u kako su tri ''prvozaražene'' osobe koronavirusom, prema svemu sudeći, izliječene jer su njihovi testovi negativni. One su u karanteni nešto manje od 20 dana, a među njima su braća blizanci iz Zagreba.

– Ako i idući test bude negativan, pacijenti bi već sutra mogli biti pušteni kući - dodao je Beroš i  kazao kako zdravstveni sustav ima dovoljno jedinica za zbrinjavanje svih oboljelih iako, dakako, nije pripremljen za kataklizmički scenarij, ali da mjesta panici nema.

Komentirao je i lažnu audiosnimku koja se širi društvenim mrežama, a u kojoj se tvrdi da će Zagreb za 48 sati biti zatvoren u karantenu.

– Nadam se da većina ljudi zna da radimo sustavno i promišljeno, da smo dostupni i transparentni, da nema skrivanja od prvog dana. Uzbunjivanje naroda na ovu temu je kazneno djelo. Oni koji to rade neka dobro razmisle - rekao je Beroš.

7:43 – Društvenim mrežama širi se snimka s lažnom informacijom o Zagrebu u karanteni. Opširnije ovdje.

6:55 – Negativan je nalaz djevojčice iz Zagreba za koju se sumnjalo da je zaražena koronavirusom. Više pročitajte ovdje.

Tema: Koronavirus 

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

 

Ključne riječi

Komentara 69

TK
Ten-kre
09:18 12.03.2020.

"Intenzivno pratimo" preko TV-a, društvenih mreža i čekamo da drugi nešto naprave. Eto drugi uvode karantene, zabranjuju putovanja i zatvaraju granice pa mi ne moramo.

ST
Stjepan2103
09:28 12.03.2020.

...a da probamo upravljanje ove situacije predati u ruke stručnjaka, a ne političara...

DU
Deleted user
11:02 12.03.2020.

Trebalo bi ovo, trebalo bi ono, al ajmo pričekati još mjesec dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije