Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BIOGRADU

Prodavao lažne naočale za stotinjak kuna pa zaradio kaznenu prijavu

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
27.07.2020.
u 09:58

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenom zastupniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od najmanje 304.000,00 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudio na prodaju sunčane naočale obilježene znakom koji je istovjetan zaštićenim žigom i tako javnost doveo u zabludu o podrijetlu proizvoda.

- Naime, sumnjiči ga se da je 14. srpnja u Biogradu, na prodajnom štandu, kao vlasnik trgovačkog obrta nudio na prodaju 338 komada sunčanih naočala s logom zaštićene marke, a za koju nije posjedovao dokumentaciju i račune.

Sunčane naočale su mu oduzete. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenom zastupniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od najmanje 304.000,00 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu.

Protiv 36-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Povreda žiga - istakli su iz zadarske policije. Navodno je riječ o lažnim Ray ban naočalama koje je prodavao maksimalno za stotinjak kuna. 

Ključne riječi

Komentara 2

IG
igorl
10:33 27.07.2020.

Steta 300 tisuca kuna? Bedastoce. Kaj mislite da je neki sirotan dosao u ducan, vidi naocale RayBan 2000 kn, kaze: "E bas bum kupil." - Onda dodje do placa i veli: "A gle tu su iste takve po 100 kn..." - I eto - ovlasteni ducan izgubi 2000 kn prometa? Aj se uozbiljite...

MO
modovisisajteMaraschino
15:35 27.07.2020.

ljudi naivni i misle da kupuju original RayBan za 100 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije