Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIJEG I VJETAR

Pripremite se: Pali se Meteoalarm, stiže nagla promjena vremena

Snježni advent u Delnicama
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
15.01.2023.
u 18:48

Isto takvo promijenjivo vrijeme očekuje nas tijekom cijelog tjedna, a snijeg bi od četvrtka, uz pad temperature, trebao pasti još pokoji put

Hrvatsku već od sutra očekuje promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme mjestimice s obilnom kišom, na Jadranu grmljavinom, a u Gorskome kotaru i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. DMHZ je tako najavio kako se sutra ujutro u nizinama središnje Hrvatske očekuje susnježica i snijeg lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama središnje Hrvatske, dok će na Jadranu puhati jako jugo.

 Najniža temperatura zraka između 1 i 4, a na moru 8 i 11 °C. Najviša dnevna većinom od 3 do 8, a na Jadranu od 11 do 15 °C.

Isto takvo promijenjivo vrijeme očekuje nas tijekom cijelog tjedna, a snijeg bi od četvrtka, uz pad temperature, trebao pasti još pokoji put. Meteorolog Tomislav Kozarić iz DHMZ-a za HRT je pritom upozorio kako će na Jadranu južni i jugozapadni vjetar te jugo često biti jaki i olujni, a veliki valovi u kombinaciji s obilnijom kišom i niskim tlakom mogu za posljedicu imati poplavljivanje nekih riva.

Pritom će u Dalmaciji i dalje biti relativno toplo, a na sjevernom Jadranu hladnije.

Za većinu zemlje za ponedjeljak je izdan žuti meteoalarm, a jedino krajnji istok Hrvatske očekuje mirno vrijeme. Gorski kotar i Lika pod narančastim su alarmom zbog kiše i snijega, dok je zadarska i splitska regija pod narančastim alarmom zbog najavljenog jakog vjetra.

Foto: DHMZ

Osim toga, u prvoj polovici idućeg tjedna u unutrašnjosti će biti izmjena kišnih razdoblja i onih bez oborine, kada će biti i malo sunčanih sati ili vedrine. Promjena vremena nastupit će naglo odmah početkom ponedjeljka, oborina ponegdje i obilnija, pri čemu osim kiše uz pad temperature i susnježica i snijeg na sjeverozapadu i u gorju, gdje će padati i u utorak i srijedu. Puhat će većinom umjeren jugozapadni i južni vjetar, u ponedjeljak na sjeverozapadu prolazno sjeveroistočni. Istočni krajevi bit će zamjetno topliji od zapadnih.

Vrijeme na Jadranu još dinamičnije nego na kopnu, napominje meterolog. Izmjenjivat će se kiša, povremeno i obilnija uz grmljavinu, s barem kraćim sunčanim razdobljima.

Osim za kišu, upozorenje postoji i za jak i olujan jugozapadni i južni vjetar te jugo, zbog kojih će vjerojatno biti poplavljene i neke rive. U Dalmaciji i dalje relativno toplo, a na sjevernom Jadranu niža temperatura te povremeno moguća i bura.

>> VIDEO Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio Sljeme

 

 

Ključne riječi

Komentara 10

RO
romobil
20:27 15.01.2023.

Nije valjda da bude snijega u siječnju!?

LO
Lolita3
19:39 15.01.2023.

Ako je upaljen Meteoalarm, onda nam nema spasa, nego pravac bunker....tu ni slojevito oblačenje ne pomaže haahaah....

Avatar HajdukLika
HajdukLika
21:21 15.01.2023.

U pomoć! Snijeg! U siječnju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije