Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavljen 72-godišnjak

Uhvatio zaštićenu vjetrušu u zamku, ptica je zbog ozljeda eutanizirana

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
30.03.2018.
u 10:10

Izvijestila je to PU virovitičko-podravska. Ptica je oslobođena iz zamke, no kako su joj obje noge ozlijeđene, prevezena je u Zoološki vrt u Zagreb

Dok je patrolirala po Pitomači, policija je zatekla 72-godišnjaka baš dok je s oluka kuće skidao zaštićenu pticu uhvaćenu u metalnu zamku. Očevidom je utvrđeno kako je muškarac postavio metalnu preklopnu zamku na limeni oluk svoje kuće, kako bi uhvatio pticu vjetrušu, koja je, inače, na popisu strogo zaštićenih životinjskih vrsta.

Izvijestila je to PU virovitičko-podravska. Ptica je oslobođena iz zamke, no kako su joj obje noge ozlijeđene, prevezena je u Zoološki vrt u Zagreb. Ni tamo joj nisu mogli zaliječiti ozljede pa je, nažalost, eutanizirana. Muškarac je prijavljen za kazneno djelo uništenje zaštićenih prirodnih vrijednosti, na štetu Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Šteta je 2400 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

TR
trabant7
16:13 30.03.2018.

Sadist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije