Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija 'Otok'

Prokrijumčarili najmanje 106.936 kutija cigareta

Foto: MUP
1/15
29.03.2018.
u 17:43

Državni je proračun oštećen za 1,65 milijuna kuna. Cigarete su kupovali u Srbiji, dovozili do obale Dunava i čamcem prebacivali na drugu stranu, gdje su ih čekali automobili za daljnji transport.

Čak 4509 šteka cigareta oduzeto je u akciji "Otok", izvijestila je PU osječko-baranjska. USKOK je pokrenuo istragu protiv 11 osoba.

Sumnja se kako je jedna osoba organizirala zločinačko udruženje, u sklopu kojeg je, u najmanje 12 navrata, prokrijumčareno najmanje 106.936 kutija cigareta iz Srbije u Hrvatsku. Državni je proračun oštećen za 1,65 milijuna kuna. Cigarete su kupovali u Srbiji, dovozili do obale Dunava i čamcem prebacivali na drugu stranu, gdje su ih čekali automobili za daljnji transport. Cilj je bio preprodaja u Hrvatskoj. Oduzeta su i više od četiri kilograma rezanog duhana, dva pištolja, 139 komada streljiva, nekoliko vozila, čamac, oko 20.000 kuna u stranoj valuti te mobiteli. Osumnjičeni su u dobi od 29 do 53 godine, a za sedmoricu je USKOK zatražio istražni zatvor, o čemu će odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Osijeku.

Sumnjiči ih se, inače, za kaznena djela zločinačko udruženje, zatim počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, izbjegavanje carinskog nadzora te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Sedmorici osumnjičenih određen je istražni zatvor.

Pogledajte uhićenja u akciji "Nana":

Komentara 2

BU
buzzdo
15:46 29.03.2018.

a ljudi moji katastrofa

BI
bihhib
21:17 29.03.2018.

Samo da opletu po dzepu...jeb s zatvor. on ne boli al pare bole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije