Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA NA A4

Preživjeli Poljak: Ne sjećam se trenutka nesreće. Boli me glava, bole me prsa dok dišem

Zagreb: Ministar Beroš obišao ozlijeđenog putnika iz poljskog autobusa
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/6
06.08.2022.
u 16:53

Roman Wilenski, jedan od lakše ozlijeđenih putnika iz poljskog autobusa nalazi se u KB Dubrava.

U poljskom autobusu koji je jutros sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma bile su 44 osobe - 42 putnika i dva vozača, dok su trenutno na liječenju 32 osobe, a 12 osoba je smrtno stradalo. U OB Varaždin na liječenju je 11 osoba, u ŽB Čakovec dvije, a po šest u tri zagrebačke bolnice.

VIDEO Posljednja snimka autobusa prije nesreće

Roman Wilenski, jedan od lakše ozlijeđenih putnika iz poljskog autobusa nalazi se u KB Dubrava. 

– Boli me glava, bole me prsa dok dišem. I noga mi je ozlijeđena. Dugo smo se vozili, iz Varšave. Išli smo u Međugorje, bilo nas je dosta u autobusu. Ne sjećam se trenutka nesreće, rekao je za 24sata Roman Wilenski. S njim je nakon presice razgovarao i ministar Beroš.

06.08.2022., Zagreb - Putnik iz autobusa koji je jutros sletio s autoceste A4, Roman Wilenski lijeci se u KB Dubrava. Photo: Lovro Domitrovic/PIXSELL
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL, ilustracija

Kako nije bilo prevoditelja uspio je tek pokazati na mjesta koja ga bole i gdje je ozlijeđen. Za 24sata je rekao da nije najbolje znao ljude iz autobusa.

Beroš o ozlijeđenima

- Došao sam i u KBC Zagreb zahvaliti osoblju na svemu što su napravili. KBC je zaprimio 6 bolesnika, od čega je jedan preminuo. Od ostalih pet, četvero je teško ozlijeđeno, a jedan je lakše ozlijeđen. S njim sam i pričao, a njemu su djelatnici omogućili da razgovara sa svojom obitelji u Poljskoj što je njemu bilo bitno - izjavio je Beroš o ozlijeđenima.

-  U ranim jutarnjim satima zaprimili smo stradalnike iz poljskog autobusa. Jedan je, nažalost, preminuo tijekom obrade. Četvero je ujutro ušlo u operacijsko liječenje, a dvoje je još uvijek na operaciji. Peti pacijent je lakše ozlijeđen - kazao je liječnik Antabak. Ustvrdio je kako je četvero teško ozlijeđenih zadobilo ozljede opasne po život, te da ih se dvoje od četvero trenutno nalazi na intenzivnoj njezi.

 

Komentara 1

LI
liliZG
21:31 06.08.2022.

ak je ovaj siroti lakše ozljeđen onda ne želim ni zamišljati kak su ovi teže ozljeđeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije