Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČINAČKA SKUPINA

Zaradili 9 milijuna kuna na gradskim stanovima, vođa skupine bivši suprug misice

uhićenje
Foto: Thinkstock
Autori: Hina, Ivana Jakelić
17.05.2018.
u 15:03

Prema uputama navodnog organizatora zločinačke skupine optuženici su pronalazili zainteresirane kupce kojima su se predstavljali lažnim imenima i nudili im mogućnost povoljne kupnje nekretnina

Ivica Đolo, poduzetnik i bivši suprug misice Ivane Delač Đolo, s još četiri osobe optužen je za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su od 2015. do 19. travnja 2017., prevarili više osoba te tako stekli nepripadajuću imovinsku korist od devet milijuna kuna.

USKOK je kao vođu skupine prevaranata označio Đolu kojeg terete da je organizirao ostale optuženike u grupu koja je zainteresiranim osobama lažno predočavala da im mogu pomoći da na području Zagreba kupe nekretnine po cijenama nižim od tržišnih. Optuženici su se lažno predstavljali te su svojim žrtvama predočavali krivotvorenu dokumentaciju, a žrtve su im davale novac za kupoprodaju nekretnina.

Tužiteljstvo tvrdi da je Đolo od početka 2015. do 19. travnja 2017. 'u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike te više zasad nepoznatih osoba, radi stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi neistinitim predočavanjem većem broju osoba mogućnosti kupnje nekretnina na području Zagreba po cijeni ispod tržišne te na ime realizacije od istih uzimanjem novca u znatnom iznosu, iako stvarne nakane niti mogućnosti da ishode obećano vlasništvo nisu imali'.

Prema uputama navodnog organizatora zločinačke skupine optuženici su pronalazili zainteresirane kupce kojima su se predstavljali lažnim imenima i nudili im mogućnost povoljne kupnje nekretnina. Pritom su tvrdili da je riječ o nekretninama koje su ostavina umrlih osoba bez nasljednika koje će prijeći u vlasništvo grada Zagreba.

- Okrivljenici su u više navrata izrađivali i zainteresiranim osobama predočavali nevjerodostojnu dokumentaciju nakon čega su im te osobe, ne posumnjavši u njihove navode, za realizaciju kupoprodaje predavale tražene iznose novca', izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Ističu da su tim prijevarama optuženici zaradili najmanje devet milijuna kuna koje su međusobno podijelili prema ranijem planu i dogovoru.

Kada je u travnju prošle godine pokrenuta istraga ovog slučaja doznalo se da su prevaranti nudili stanove po cijeni 70 posto manjoj od tržišne. Od žrtava bi najprije tražili plaćanje za navodne troškove, a potom 1550 kuna po kvadratu stana.

Ključne riječi

Komentara 5

TT
TTjac
18:29 17.05.2018.

Male bebe u odnosu na vlast

ST
stefj
18:55 17.05.2018.

Aha, ovo je pljačka i prevara, a prodavati imovinu SSOH ili KPH mada je to isto bilo "naše" je OK? Papala maca...

NE
nevjerujženikojalaže
23:59 17.05.2018.

70 % niže od tržišne vrijednosti i nitko nije posumnjao u takvu trgovinu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije