Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zaradili 9 milijuna kuna na gradskim stanovima, vođa skupine bivši suprug misice

Prema uputama navodnog organizatora zločinačke skupine optuženici su pronalazili zainteresirane kupce kojima su se predstavljali lažnim imenima i nudili im mogućnost povoljne kupnje nekretnina
17. svibnja 2018. u 15:03 5 komentara 18332 prikaza
uhićenje
Foto: Thinkstock

Ivica Đolo, poduzetnik i bivši suprug misice Ivane Delač Đolo, s još četiri osobe optužen je za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su od 2015. do 19. travnja 2017., prevarili više osoba te tako stekli nepripadajuću imovinsku korist od devet milijuna kuna.

Dragan Baković Bambur AKCIJA LIGNJA Privedena 'Čepinska skupina': Osumnjičeni za palež vikendice Radovana Ortynskog

USKOK je kao vođu skupine prevaranata označio Đolu kojeg terete da je organizirao ostale optuženike u grupu koja je zainteresiranim osobama lažno predočavala da im mogu pomoći da na području Zagreba kupe nekretnine po cijenama nižim od tržišnih. Optuženici su se lažno predstavljali te su svojim žrtvama predočavali krivotvorenu dokumentaciju, a žrtve su im davale novac za kupoprodaju nekretnina.

Tužiteljstvo tvrdi da je Đolo od početka 2015. do 19. travnja 2017. 'u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike te više zasad nepoznatih osoba, radi stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi neistinitim predočavanjem većem broju osoba mogućnosti kupnje nekretnina na području Zagreba po cijeni ispod tržišne te na ime realizacije od istih uzimanjem novca u znatnom iznosu, iako stvarne nakane niti mogućnosti da ishode obećano vlasništvo nisu imali'.

Prema uputama navodnog organizatora zločinačke skupine optuženici su pronalazili zainteresirane kupce kojima su se predstavljali lažnim imenima i nudili im mogućnost povoljne kupnje nekretnina. Pritom su tvrdili da je riječ o nekretninama koje su ostavina umrlih osoba bez nasljednika koje će prijeći u vlasništvo grada Zagreba.

- Okrivljenici su u više navrata izrađivali i zainteresiranim osobama predočavali nevjerodostojnu dokumentaciju nakon čega su im te osobe, ne posumnjavši u njihove navode, za realizaciju kupoprodaje predavale tražene iznose novca', izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Ističu da su tim prijevarama optuženici zaradili najmanje devet milijuna kuna koje su međusobno podijelili prema ranijem planu i dogovoru.

Kada je u travnju prošle godine pokrenuta istraga ovog slučaja doznalo se da su prevaranti nudili stanove po cijeni 70 posto manjoj od tržišne. Od žrtava bi najprije tražili plaćanje za navodne troškove, a potom 1550 kuna po kvadratu stana.

Ilustracija PAZITE KOME POMAŽETE Varaju na Fejsu: Traže novac za izvlačenje iz ratom zahvaćene Sirije Bleiburg PREKRŠILI ZAKON Šest uhićenih zbog isticanja zabranjenih simbola u Bleiburgu Policija Poznat policiji Pao šef 'Čepinske skupine': Uhitili ga dok je ispijao kavu na terasi kafića u Osijeku
Hrvatska rukometna reprezentacija
Jeste li znali?
Zašto bi Kauboji mogli postati Dizelaši i zašto su Crnogorci i Makedonci zapeli za lavove?

A1 izdvaja za Vas

  • sjs:

    Male bebe u odnosu na vlast

  • stefj:

    Aha, ovo je pljačka i prevara, a prodavati imovinu SSOH ili KPH mada je to isto bilo "naše" je OK? Papala maca...

  • sokac sa drave:

    Znaci djolo!Ako taj nije kamenjarac dajem odmah glavu u giljotinu.Do kada cemo trpjeti te lopove iz makije ,suhozida i poskoka?