Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVORENI PREVARANTI

Lažnom punomoći uknjižili se na imovinu 85-godišnjaka te mu s računa uzeli 1,5 milijuna kuna

Foto: Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija
12.05.2018.
u 14:02

Na temelju krivotvorenih dokumenata ishodila je uknjižbu prava vlasništva na nekretninama na Lopudu, za koje tužiteljstvo navodi da su znatno vrijednije

Zbog krivotvorenja isprave i prijevare osumnjičeni su i pritvoreni 63-godišnjakinja i 50-godišnjak iz Dubrovnika.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku sumnjiči 63-godišnjakinju da je tijekom 2017. nadležnom odjelu Općinskog suda podnijela prijedlog za uknjižbu, pri čemu je priložila neautentične kupoprodajne ugovore s neautentičnim ovjerama javnog bilježnika. 

U tim dokumentima neistinito je navedeno da je ona kupac više nekretnina koje joj je prodao 85-godišnjak.

Na temelju tih krivotvorenih dokumenata ishodila je uknjižbu prava vlasništva na nekretninama na Lopudu, za koje tužiteljstvo navodi da su znatno vrijednije.

Sumnja se i da je u dogovoru s 50-godišnjakom koristila neautentičnu punomoć kako bi s računa 85-godišnjaka podizala novac. S njegovog računa u jednoj  banci, kako se sumnja, 63-godišnjakinja i 50-godišnjak podigli su 785.000  kuna, a taj je novac potom prebačen na račun trgovačkog društva u vlasništvu 50-godišnjaka.

Sumnja se da su njih dvoje, pomoću lažnih punomoći i lažnih osobnih iskaznica 85-godišnjaka raskinuli njegov oročeni depozit te su potom podigli 776.106 kuna.

Komentara 7

Avatar babas
babas
19:59 12.05.2018.

Tko zna kolike su tako opljačkali,u ovoj državi sve možeš preko noći izgubiti,apsulutna nesigurnost i korupcija.

OB
ObrenM
15:22 12.05.2018.

Imena!!!???

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
15:31 12.05.2018.

Vidi te penzića kao nema se a o no 1,5 mil kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije